orange

Idag så var det en såndäringa härlig vårdag igen! Chillade med Mysan och Jossan i skolan och slutade klockan 2. :)
Igår gick jag och la mig 9 och det hade jag tänkt att göra idag också, så sköööööönt att sova!
Imorn blire skola med Jossan (hoppas jag iaf! Amanda och My åker till Vreta med några till från klassen för att köra traktor ;)) och efter skolan så kanske det blir att åka in till stan och köpa ett par tygskor!

Nu så tycker inte Oboy om att jag ligger och kliar på honom längre, så jag ska väl ta och borsta tänderna istället då ;p

rörig

Seg/trött dag, men har ändå fått lite gjort. Svenska arbetet blev ÄNTLIGEN klart inför redovisningen imorn och när jag kom hem så satte jag mig och skrev "stödord". ("Stödord" = meningar skrivet i stor stil)
Och självklart så har jag glömt att skriva ledighetslapp inför imorn också, och nu när jag kollade buss/pendel så har jag ingen aning om hur jag tar mig till skolan efter ungdomshälsan.

KUL LIV!

Lär virra bort mig totalt om jag ska tralla upp till Söder Tull (inte för att jag vet hur man kommer dit...) och sen så gåre typ inga bussar - för spårvagn tänker jag INTE åka.


härligt...

effektiv

varning för långt inlägg

Igår åkte vi som sagt till mamma, övningskörde lite runt i samhället, sen skulle Linnea hämtas vid ICA och sen körde jag tur och retur Vånga i mörkret! Våfflor till kvällsmat = mums!

Idag körde jag till pappa vid 10 (Linnea och Maria var med också). Klappade hästar och fikade sedan med pappa innan vi hämtade in lite hästar och började rykta. I samma veva kom Emma och hennes barn tillbaka från en tur på Gestur och Zoega.
När Anneli kom hem så hämtade vi Tvistur, eller hon berättade hur jag skulle göra för att fånga honom. Stod och ryktade medan de andra höll på med Dropi.
Sen vare Tvisturs tur! På med sadeln och Anneli visade hur hon longerade, efter ett tag fick jag ta över tills hon tillsist hoppade upp på hästapållen. Skritt och trav i båda varven och han brydde sig inte märkvärt!

Min stora älg!<3

Lunch, med efterrätt :D Efteråt gick vi ut och sadlade alla hästar:
Elli - Gimmen
Anneli - Aska
Linnea - Mánadís
Maria - Elgur
Jag - Viska
Red en kort sväng och när vi kom tillbaka så hörde vi att det small till, då hade pappa skjutit en hjort. När hälften av hästarna var utplockade i hagen och när Anneli red Njála så kom pappa och hämtade spårselen. Hjorten hade tydligen hoppat iväg en liten bit och Skott skulle få leta upp den, jag, Maria och Linnea följde med.
Skott var taggad och efter bara några minuter från spårets början så hittade han hjorten, ca 40 meter ifrån platsen. Lagom glad hund!
På vägen tillbaka så mötte Anneli på Dúfa (alltså hade alla hästar, förutom Ljósbrá, rört på sig under dagen!).

Sen så kom mamma och hämtade oss (efter en snabb fika med pappa) och jag körde tillbaka. Fick skjuts hem av mamma hit till Linköping!

En applåd till dig som orkade läsa allt!

upp, ner, hit, dit

Nu ska vi, Erik och jag, snart åka till Norrköping och tanka. Sen ska vi åka till Skärblacka - snylta lite mat, övningsköra, kanske åka till huset och lite sånt :)
Ska sova där till på söndag och då vet jag inte riktigt vad som händer, gloppa lite häst kanske :p

Deftones ♥







Man kan inget annat än att älska Deftones

blankis och lera

Idag så åkte Erik, Molly, Åsa och jag upp till pappa och skulle rida lite på Zogge-ponnyn. Problemen började redan när vi parkerat och skulle gå ur bilen - blankis ööööverallt!
Molly är nog den fränaste 3åringen, hon red från hagen till sadelkammaren, massor på gärdet och sedan till hagen igen - och allt barbacka!
Eller barbacka var ganska så tvunget eftersom Zoega kallas kanonkulan/julgrisen av en anledning ;)
Dessutom var det ju nästan kul att det var lagom blött på gärdet och när Molly ville trava så blev jag ju inte alls lerig eller så ^^ 

När vi kom så höll Anneli på med Tvistur nere i paddocken också, longerade honom med sadel och sen såg vi att hon satt upp och skrittade omkring en stund :D Sen så tyckte han att det var mindre kul att stå ensam i en box, försökte hoppa ut den rackarn!


Söt är han iaf, och typ asstor... <3

playing with toys is dangerous

Imorse runt klockan 9 vaknade jag av en hulkande Oboy, jagade upp Erik ur sängen som snällt torkade upp två spyor (tydligen så hade någon av katterna spytt en gång innan). Sedan så upptäckte Erik att katterna/någon katt kissat ett antal gånger inne på badrumsgolvet.

Erik sa också att han förstod varför Oboy spydde för att han nästan kvävts inatt, och jag bara "eeeeeeeeeeeeh?!". Han förklarade då att han vaknat upp någon gång under natten av att han hört något konstigt, och när han gått upp så såg han att Oboy satt med en söndertrasad leksaksråtta i munnen. Och när han försökte ta ut den så insåg han att snörena från råttan åkt ner en bit.
Han hade tydligen försökt väcka mig i 10 minuter, men jag hade väl någon väldigt intressant dröm just då.

Båda katterna lever, eller ah de har legat och sovit mest hela dagen.


missepisseeeeeeen <3

Riskettan

Igår så åkte jag och Erik till Netonnet och mötte upp Johan. Sen följde jag med Johan till Jysk där vi mötte upp mormor, mamma, Linnea och Maria, kostade peeengar!
Fikade hemma här och Linnea stannade kvar här.

Idag så gick vi upp i ottan för att sitta inne på YA i massa timmar och lyssna på nån snubbe som snackade om droger, trötthet och typ grupptryck. Nu är jag bajstrött och ska slöa i soffan resten av dagen!


black wawy

Idag så åkte vi till Maxi och köpte massor till katterna:
1 svart klösmöbel efter Pucko klöst sönder den vi fick av Gittan. (Pucko's favorit sovplats!)
6 leksaksmöss
1 "fiskespö" med mus på snöret.
3 leksaksbollar.
Kattgodis med anti-plaque.

Pucko blev jätteglad över klösgrejen och de båda slogs om fiskespöet ^^

Så här ser klösmöbeln ut, den trasiga är i samma färg som denna och den nya är svart.

Nu har vi ätit lunch och ska åka till IKEA för att köpa en hatthylla och två skohyllor. Johan skulle ha hatthylla och skohylla till huset och så håller våran skohylla på att falla isär, så lika bra att passa på :)

199:-

199:-

see ya laterrrrrrrrrr, fniss

happyface - big time

Igår hade vi ju ett bajsjobbigt gräsprov, som jag totally satte och fick ett A på! Helt awsome!
Inte nog med det så fick jag full pott på båda barrväxt-proven!
Och på Ögonkliniken hittade dom inget fel, skönt! De trodde att jag haft ögonmigrän och att jag kanske hade ett litet brytningsfel som gör att jag ser suddigt.

Annars då? Kör igång maratonet med Chuck igen, inne på andra säsongen!

Åkte förresten till Vånga efter sjukhuset, åt hos mormor och gick ner till Johans hus och torkade ur lite skåp. Asfint har stugan blitt - värsta ansiktslyftet! Imorn så kanske han flyttar in, och då så ska Erik och jag hjälpa till.

En väldigt bra start på sportlovet kan jag tala om!

fine halsbandet

gräsprov, sticklingar, barrväxter

Hade ett prov på gräs idag, nästan lika underhållande som det låter..
På odlingen så tog vi sticklingar från pelargoner, blyblomma och några mera :)
Slutade klockan 3 idag! Asskönt att vi inte hade någon mentorstid :D

Sov på bussen hem och pluggade lite när jag kom hem. Nu har jag ätit glass och är inne på det tredje chuck-avsnittet :)

Imorn ska jag till Ögonkliniken 10:30, askuule!

Sleeeping

Just nu ligger jag och pillar lite med min iPod.
Borde sovit för länge sedan men på tisdagar är det en sådan dag som det går mycket bra på tv.. Eller mycket och mycket egentligen:
Mot alla odds på 1an kl 20:00
Big bang theory på 5an kl 21:00
Alltid någe liksom!

Nu ska jag sova, tagga lite inför idrotten imorn = volleyboll!

Ciaaaao

grizzly bear cub & wolf cub playing

sweet bedtime-music

Ny kategori (igen)

I brist på annat så har jag nu gjort en kategori till Pucko och Oboy!
Imorse så var de sååååå söta! Klockan var runt 5:56 och det var egentligen dags att gå upp, men jag vände på mig "bara för att". Så kände jag hur Pucko hoppade upp i sängen och när jag vände på mig så satt båda katterna som ett ljus på sängkanten, samma uttryck och allt! Typ "får vi mat snaaart?" och hade jääättestora, glansiga ögon! Då smälter man lite!



Katterna har en papperskasse som de älskar att leka med, och den prasslar ju väldigt mycket. Och när jag stod inne på toan och borstade tänderna så hörde jag hur det prasslade - tänkte inte mer på det förrän jag kom på att foderpåsen stod kvar på diskbänken.
Skenade ut i köket och katterna kollade på mig som två fån och hetsade sig ner från bänken med ett kroppsspråk som signalerade "vi har inte gjort något!" med stora bokstäver!
Hål i påsen blev det och tejpen åkte fram, övervägde ett tag om jag skulle strunta i att ge dem mat en gång till..


Puckopissen!

Imorse vaknade jag upp på ett väldigt bryskt sätt - Pucko var såklart i farten!
Låg och halvsov i sängen, klockan var runt 05:10 och jag kände att Pucko låg på rygg precis bredvid mig och vevade med tassarna. Jo, det är såhär att han älskar att busa med mitt hår och det var det han försökte göra imorse. Men han missbedömde avståndet och jag fick ett tass (med klorna ute) in i ena näsborren. TACK tänkte jag och han åkte snabbt ner från sängen!
söt-kissen för ett tag sedan

Annars så har jag haft ont i ögonen sedan i onsdagskväll och sett suddigt på det vänstra ögat. Idag så hämtade mormor och mamma upp mig och vi åkte in till optikern. Men de hittade inget större fel än vad jag redan visste (ser lite dåligt på nära håll) så vi sa att de skulle skriva en remiss till ögonkliniken istället :) Idag känns det iaf lite bättre, som tur är.

Nu ska jag väl typ laga mat eller någonting :)

söööööta!

Har tydligen följt isbitarna.se's blogg i 1 år nu, för nu har de en tävling och man kan vinna en jääättesöt liten virkad häst :D



Kommer inte vinna, men ändå - lite reklam för en awesome blogg!

Effektiv dag

Steg upp halv 9 imorse och bestämde mig då för att följa med Erik till Skärblacka.
Åt frulle, Erik packade, gav katterna mat x2 och sen for vi norrut!
Jag stod och kollade på när alla packade in i bilarna, sa hejdå till Erik och traskade ner till mamma.
Väl inne kom mamma på den briljanta idén att åka in till stan! Sagt och gjort så var vi en stund senare inne i Norrköping (Ingelsa shopping närmre bestämt).
När vi tog lunch inne på Max hade jag hittat detta:


Ett par jeans, Cubus - 199:- 
9 par strumpor, Cubus - 118:-
3 par trosor, Cubus - 69kr/st, 3 för 2
Aprikost linne, Cubus - 29:-
Beigefärgat linne, H&M - 79,50:-
Lila linne, H&M - 49,50:-

Lila linne, jeans, strumpor, aprikost linne

Beigefärgat linne, lila linne, strumpor

Variation, YES!

Sen så åkte mamma och jag vidare in till Domino, Spiralen och Linden för att kolla klipptider. Och vi hittade en på Modeklipparna klockan 3 :D Så vi trallade runt i 45 minuter och letade efter mera kläder, dessvärre utan resultat.
Resultatet på klippningen blev kanon, inga slitna toppar så långt ögat kan nå!


Ni kan ju ignorera mitt stela uttryck ;)

Sen handlade vi, mamma skjutsade hem mig och nu sitter jag här och kollar på Ponnyakuten. Ska väl äta snart eller bara tjocka i mig popcorn?

FOREVER ALOOOOOONE! hähä, massa bilder och så också!

frustration

Väldigt okul att jag måste köpa massa sakeeeer. Byxor, linnen, strumpor, trosor..
Och sen äre ju det här med att ringa till ungdomshälsan och sen måste jag boka klipptid också.

Det här med frisörer är ju helt omöjligt, varje gång måste jag leta efter en ny eftersom den gamla var relativt värdelös.
Klippoteket går jag inte till, alldeles för dyrt och har dåliga erfarenheter därifrån.
Så jaa, mormor here I come typ? Nae men jag ska nog klippa av alllt hår redan nu, eftersom allt gick av när jag duschade igår. KUL!
Ah, HEJ ful låtsas lång page!

herrå

sommaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

utmanad....

Blev utmanad av Amanda att göra denna lista!

 

1. Hur gammal är du om fem år? 22 år och 8 månader!
2. Vem var den sista du träffade? Erik!
3. Hur lång är du? ca 1.63?
4. Vilken var den senaste film du sett? äääääh, ingen aning faktiskt!
5. Vem ringde du senast? Erik!
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? ''åker förbi flygplanen och skylten nu <3" till erik ^^
7. Var är dagens planer? Chilla, tjocka och chilla!
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? beror på situation ;)
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? hm, söndags tror jag det var :)
11. Vilken ögonfärg har du? blååååå
12. När vaknade du idag? som alla andra vardagar: 05:25
13. Har du någon gång hittat en katt? visst vettni ;)
14. Vilken är din favoritplats? antingen på hästryggen eller i mysepyse sängen med en kisse i knät!
15. Vilken plats föredrar du minst? hm, trång buss kanske?
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? förhoppningsvis har jag ett jobb som inte = donken
17. Vad skrämde dig som barn? tyrannosaurus rex'en i filmen Dinosaurier!
18. Vem fick dig att skratta senast? Jossan!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? nahedå
20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar, typ 
21. Sover du med eller utan kläder på dig? neje!
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4!
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? nej
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumpor eller barfota!
26. Är du social? hm?
27. Vilken är din favoritglass? magnum almond
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? åååh, köpa maaassor typ.. eller ah, flytta? eller någe..
29. Tycker du om Kinamat? njeee..
30. Tycker du om kaffe? nääääää
31. Vad dricker du till frukost? O'boy!
32. Sover du på någon särskild sida? vänster kanske?
33. Kan du spela poker? nepp!
34. Tycker du om att mysa? Jahadå!
35. Är du en beroendemänniska? hm?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? solklart!
37. Vill du ha barn? njääää
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, tyska och liiite franska 
39. Har du någonsin åkt ambulans? jäpps
40. Föredrar du havet eller en pool? beror på! 
41. Vad spenderar du helst pengar på? oj, onödiga saker kanske
42. Äger du dyra smycken? beror väl på vad som menas med dyrt. Antar att de smyckena som jag fått av Erik är dyra *evileye*
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? HAHAHAHA, tuggummit kanske?
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, många! men några av dem finns i klassen ;)
46. Välj ett ärr på din kropp? på knäet :(
47. Vad har du för ringsignal? Cas Haley - Walking on the moon
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? har jag säkert
49. Flirtar du mycket? nepp
50. Vart togs din profilbild för din blogg? i linneas rum!
51. Kan du byta olja på bilen? jaa, eller kanske
52. Har du fått fortkörningsböter? nepp
53. Vilken var den senaste bok du läste? kommer inte ihåg vad den hette
54. Läser du dagstidningen? på nätet, jao
55. Prenumererar du på någon veckotidning? naaa
56. Dansar du i bilen? OFC
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? EAST FMMMMM
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? något om någon barrväxt
59. När var du i kyrkan senast? Theodor's dop!
60. Vilka personer utmanar du? hehe, NO ONE

popcorn

Svar till mamma: Det är ju ett antal andra kurser som vi kommer läsa också - "obligatoriska" kurser. Men de var väldigt konstigt att vi inte fick välja om vi ville gå anläggning eller odling. Men det ska jag fråga SYV om. 
Och jag kan ju välja högskolebehörighet och en till kurs som jag skrev upp :)


Idag så kom Jossan till skolan :D Bara Amanda som ska bli frisk så är gänget fullbordat!
Annars så har dagen rullat på, ska hoppa in i en dusch och sen äta popcorn (a)

Måste åka in till stan någon dag och köpa kläder, har inga hela strumpor - förrutom ankelstrumpor, kanske inte det optimala på vintern. Och sen har jag ju gått ner i vikt så alla mina byxor är för stora..

Mitt påfågel-linne som min syster stulit ett bra tag nu ;)