Pucko's operation 10/1-13

"Vi har opererat Pucko idag för en medial patellaluxation. Det hade skavt kraftigt på inre kanten på lårbenet där knäskålen kanat över så det var inte undra på att det gjort ont. Vi har nu gjort en fördjupning i fåran i nedre delen av lårbenet där knäskålen ligger, även stramat upp ledkapseln på utsidan och även anlagt en stark lina runt benfäste och runt knäskålen.
Låt honom nu ej hoppa eller vrida benet okontrollerat, gå sakta med honom lite inne så att han stödjer ner på det opererade benet. Ta bort kompressen på knät imorgon. Ta bort smärtlindringsplåstret på sidan på måndagkväll - se nedan. Beställ tid för återbesök om 7-10 dagar, ge Metacam enligt recept fr.o.m imorgon."
 
På morgonen ringde Valla till Erik och sa att operationen som skulle ske den 16/1 var dubbelbokad och undrade om vi inte kunde komma in med Pucko redan idag. Någon gång innan 12 lämnade Erik in Pucko på Valla och det visade sig då att det inte alls var dubbelbokat utan att de fått en avbokning. I alla fall så blev han inskriven där och strax efter klockan 4 ringde de och sa att operationen var klar, det hade gått bra och vi kunde hämta honom direkt om vi ville. Vi bestämde att vi skulle hämta honom kl. 6 så att vi kunde hinna få fram pengar och köpa burmaterial.

Det var en väldigt drogad kisse som satt i buren, dreglandes med världens största ögon, när vi hämtade honom. Vi gick igenom lite papper med djursjuksköterskan innan vi åkte hem. Hemma blev det ihopmontering av bur, avtagning av plåster på tassen samt påsättning av tratt. Lillemannen var så väldigt drogad så han visste inte vad han skulle göra. Natten blev allt annat än lugn, väldigt lite sömn för oss alla då han rörde runt i buren i princip hela tiden.

Den här kategorin (Pucko's operation) är tänkt som ett noteringsblock till mig, så jag kan gå tillbaka och kolla om det är något som jag glömt.



NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR