Sjukhus

Tidigt i tisdagsmorse (innan 5 någon gång) var jag, Gittan och Lennart och hämtade upp Erik och Izze på jobbet i Tallboda. Erik hade vrålont i magen och hade trots det kört upp ifrån Vimmerby. Han kunde ju inte ringa ambulans där nere eftersom Izze var med..
Vi åkte hem, men smärtan blev bara värre så vid 8 fick ambulansen komma. Därefter var det massor med hemska timmar på akuten och tillsist kom de nog fram till att det var blindtarmen. Klockan 2 kom vi upp till en avdelning (BRAVA, brännskadeavdelningen, de hade fullt på KAVA, kirurgiskavdelning) och när Åsa, Eriks syster, slutat kom hon upp och hälsade på. Fick även skjuts hem av henne och hon tog med mera mat till Izze som är hos dom under tiden (ska hämta honom ikväll).
 
Klockan 2 på natten mellan tisdag och onsdag rullades han in på operation. Blindtarmen var inflammerad och hade tydligen spruckigt på vägen ut. Vid 7.30 var han tillbaka på avdelningen igen. Han hade haft väldigt ont på uppvaket innan dess och även nästan hela förmiddagen.. När jag kom vid 12 så försökte han gå på toa och satt där i 1 timma. Tillslut så fick de sätta kateter och tappa och det var den värsta smärtan i hela sitt liv, sa han. Några timmar på eftermiddagen var väl hyfsade men sen blev det sämre igen.
Halv 7 kom Gittan och Lennart och bytte av mig och de hade varit med på kvällen sen när de varit tvungna att sätta kateter igen, som den här gången lämnats kvar över natten. Pga denna så har han haft väldigt ont hela natten och iprincip inte kunnat sova.
 
Imorse var de på ultraljud för att se om den satt fel, vilket den inte gjorde och eftersom blåsan var tömd så kunde de ta bort den. I samband med det så släppte värsta smärtan, och nyss när jag pratade med honom så mådde han bra. Nu är planen att han ska äta och försöka att gå på toa själv samt sova! Sen skulle han höra av sig när han vill att jag ska komma.
 

Sommaren är här!

Jävlar vilket underbart väder vi har haft nu i veckan! Har gått i shorts och ändå halvt svettats ihjäl!
Annars så har praktiken avslutats och skolan börjat igen. Vi har börjat med ett nytt moment i specialiseringen, nämligen binderi! Väldigt roligt :)
 
Hemma hos pappa har det kommit ett föl efter Aska och Sirkus, lilla söta stoet Spira! På samma dag som mamma fyllde år och då även på Spiras halvsyster Dufa's födelsedag!
Idag ska vi väl kanske försöka komma iväg för att rösta till EU-parlamentet.. Sen så ska vi åka till Skärblacka och fira mig och Linnea med släkten!

Att göra - studentedition del II:

  • Fixa lokal
  • Beställa och skicka iväg studentinbjudningarna
  • Klänningen
  • Skor
  • Fixa håret och även bestämma hur det ska vara på studentdagen - bokat tid nu!
  • Bli brun!!
  • Bestämma vad det ska bjudas på för mat på mottagningen.
  • Klara av det sista i skolan
  • Fixa naglarna
  • Komma på vad jag önskar mig

Wishlist - 20 år & student

 
Ett par höga eller låga helvita converse, finns bl.a. på Scorett. Skulle vara sköna att ha på studentdagen när fötterna ömmar i de höga klackarna!
 
Ett par sköna "ut-och-gå-med-hunden"-skor skulle inte heller sitta fel. Helst av allt ska det vara så man slipper knyta, alltså med liknande snörning (bara att dra åt) som på skon ovan. Helst också "allväder"sko. Den här skon och liknande finns bl.a. på XXL.
 

Det närmar sig!

Om mindre än 38 dagar så är det äntligen dags att ta studenten! 
Mer och mer börjar falla på plats och nu börjar man känna att det faktiskt närmar sig! I söndags kom mamma hit och så åkte vi först till IKANO och kollade i alla skoaffärer där och sen åkte vi även in till city där vi tillslut hittade skorna med stort S!
Mamma kom med förslaget att "önska mig" dessa i födelsedagspresent eftersom jag har så svårt att komma på något, så jag får väl höra med typ mormor ;)
 
Här har ni förresten en bild på min finfina studentklänning också, jag fick inte upp dragkedjan helt där bak så den är lite ur form:
Älskar den verkligen!
 
Nu tänkte jag försöka knåpa ihop en liten önskelista (<- länk till kategorin med lite vad jag önskar mig sedan innan) till min 20årsdag och även till studenten. Kategorin lär väl uppdateras lite sporadiskt när jag kommer på någon snilleblixt ;)