Oboy's tandläkarbesök

Igår var det dags för Oboy att få sig en koll i munnen.
7.40 infann vi oss på Valla Djurklinik tillsammans med en gigantisk hund (irländsk varghund) sittandes mellan husse och matte på bänken med frambenen i golvet (vilken syn det var!), ett par katter och en väääldigt skällig hund..
När vi blev insläppta på ett undersökningsrum så gick vi och veterinären igenom hur läget var, att vi gett PlaqueOff sedan besöket i början på augusti och att det visat resultat.
Veterinären kollade lite i Oboy's mun, konstaterade att han hade ett litet underbett och att det inte såg allt för farligt ut! 
Lite mys i soffan med Levi under tiden som vi väntade på att hämta Erik och Oboy.
 
Klockan 15:15 satt vi återigen på Valla Djurklinik med några katter och desto fler hundar. När vi blev inropade på rummet så satt det en liten påverkad kissemiss i buren. Det första veterinären sa var att han hade varit allas lilla gullegris, hade suttit i sin bur, tittat ut och hade velat varit med hela tiden!
Hon berättade också att allt hade gått bra, de hade dragit ut två tänder i underkäken eftersom det var dubbla rader med tänder där.
Annars så gick hon igenom lite eftervård, att vi skulle forstätta med PlaqueOff och att i 10 dagar framåt behandla med Hexarinse.

Höga Oboy som blev så exalterad över att få komma hem att han kissade i buren!
Med en något åksjuk (hände som tur var ingenting) katt for vi hemåt. Väl hemma fick han lite mat innan hans besatthet av golvet började! Han såg nog lite spöken överallt stackarn ♥
 

weekend is over

Fredag 25'e: Tog pendeln till Kimstad där jag blev upphämtad av syster strax efter 3. Åkte upp till pappa där vi red ut, jag på Dropi och hon på Viska med Aska som handhäst. Myspys!! Första ridturen på nästan 2 år skulle jag tro! Kollade på när Johan fixade lite i en lada innan vi åkte hem till mamma där det senare bjöds på mat (lasagne och taco till moi). Erik kom också och fick mat och efterrätt, samtidigt som vi såg på Idol.
 
Lördag 26'e: Gjorde ingenting speciellt.

Söndag 27'e: Städade, tvättade och handlade innan vi åkte till Grebo och blev bjudna på mat klockan 6. Förrätt, varmrätt och efterrätt, mums!

Idag: Erik var hos läkaren och jag har bara chillat, ikväll blir det älgköttbullar! :D

Finally!!

Idag så var det äntligen min tur att beställa studentmössa! Efter massa strul hit och dit så var det provning imorse mellan 8 och 9.30 på skolan.
En tjej gick igenom alla mössor, material, broderier och jaddajadda innan det var dags att prova mössor och tillsist beställa!
Nu när jag kom hem ändrade jag lite och priset sen då? 1517kr.....
ABC-gruppen mjölkar verkligen sina kunder på pengar.. Dyraste företaget!

Blev hur som helst nöjd, så nu väntar jag på fakturan och självklart på att skolan ska ta slut! Bara 235 dagar kvar....

Envisa katter!

 Kolla in dessa sjukt roliga videos! (Får be om ursäkt för att det ser så konstigt ut...)
 
 
 
 
 

Full rulle!

Tjänaa! Nu sitter jag ÄNTLIGEN och äter frukost, trots att jag gick upp innan 11! Anledningen?
Jo jag har nämligen städat! Plockat i ordning i klädkammaren så alla sommarskor och sommarjackor kom in där (och säkrat allt som förut haft möjlighet att ramla ner när man öppnat dörren....). Sen det vanliga, slänga i lite smutstvätt i tvättmaskinen, dra bort lakanen från sängen, kattlådan, damma, dammsuga och skriva inköpslista!
 
Puuuuh
 
Annars då? Igår åkte jag till mamma vid 6, fick asgod mat! Efter 8 någon gång åkte jag och Johan upp till pappa för att jag skulle prova hans studentmössa. 57 var lite stort.. Så får se imorn på provningen! Satt där och pratade ett tag innan vi åkte hem till mamma vid 10. 23:00 begav jag mig hemåt igen! Myskväll!
 
Oboy igår innan jag åkte till Skärblacka ♥

Det här med att gå upp...

Imorse ringde Erik i vanlig ordning klockan 8 för att se att jag var vaken, och det var jag ju. Han frågade om han behövde ringa lite senare också, men jag tänkte väl att det var bara att skutta upp ur sängen.

Hähääää, eller?? Placerade så fint mitt huvud på kudden igen och somnade om! Vaknade inte förrän posten damp ner på hallgolvet sådär strax innan 11..

Så det blev en hemmapluggardag idag! Och JÄVLAR vad effektiv jag är, snart klar med växtlistan som är en del av en uppgift som ska in nästa vecka. woopwoop
Katterna är typ såhär pigga:
 
Näämen om man skulle ta och skriva klart växtlistan och sen börja plugga på provet vi har på fredag kanske?
Jäpp, så gör vi!

Sex veckor sedan

För exakt 6 veckor sedan satt jag groggy här i soffan och tittade på medan mamma och Erik åt donken. Själv försökte jag få i mig lite milkshake, men eftersom varken den där vaniljglassen eller saften jag fått på sjukhuset fick stanna i magen så var jag väldigt försiktig.
 
Jag satt där i soffan med klister i ansiktet, blod på läpparna, svullet ansikte, blå vänsterhand och en bedövad tunga och kind. 

(ca 1 vecka efter operationen)

Jag satt där och hade ingen aning om hur jobbiga de kommande dagarna skulle bli med hjärtklappningar, ömmande käke och rädslan för att sova. Visste inte hur ont det skulle göra att gäspa eller att jag inte skulle kunna borsta tänderna på en vecka för att jag inte kunde öppna munnen så mycket.
Jag visste inte att pencillinet skulle smaka så illa att de där 3 gångerna om dagen var en kamp mot kräksreflexerna, som jag i bland skulle förlora. Hade ingen aning om hur viktig maten skulle komma att bli, med så mycket mediciner i kroppen och ingen mat blir varje morgon jobbig med yrsel, skakningar och illamående.
 
Jag visste verkligen inte hur de här sex veckorna skulle bli, hur jobbigt det kunde bli att bara äta mjuk mat. Hur jobbigt det var att inte få tugga!
Men idag är det sex veckor sedan operationen, och med det menas att jag - med skräckblandad förtjusning - får börja tugga igen!!!
 
Det var riktigt läskigt, visste inte riktigt om jag vågade eller inte.. Men nu i början så är det ju självklart bara mjuk mat som gäller, men tuggar jag för mycket så känns det ganska så direkt!
 
Nu väntar en 6 månader lång väntan på nästa besök då en sista röntgenbild ska tas och då ska det mesta vara helt läkt!
Första bilden är från den maj och den andra är från förra veckan! Området där tanden varit ska vara lika vitt som det är bredvid, och det tar ungefär ett halvår.
Läkaren berättade också att om man hade tagit en röntgen precis efter operationen så hade området varit precis svart, ett skapligt hålrum med andra ord!

Jag och mitt BARF-tjat..

Här hemma pratar jag nog irriterande mycket om BARF, läser nog ännu mer om ämnet också! Men det är så intressant och när jag börjar jobba så ska jag försöka få katterna att äta det! Just nu får de ju torrfoder och typ en gång i veckan Mush Vaisto..
 

I alla fall, jag läste ett jättebra, välformulerat och intressant inlägg på den här bloggen och fastnade speciellt för ett stycke om ben;

"Det finns många djurägare som är rädda för att ge sina djur kycklingben på grund av F-myten, men jag brukar beskriva det som så att ju lättare djuret är (kyckling, vaktel, lamm m.m.) - desto mjukare och mer lättsmält är benen. Ben från stora och tunga djur (ex. nöt eller älg) har en helt annat densitet och hårdhet eftersom att de måste bära så mycket mer vikt. Jag ger ben från kyckling, nöt, gris och vilt helt problemfritt men kycklingben är det jag är minst rädd för att ge bortsett från att de kan sätta i halsen om de äter för fort. Men det har ju bara med storleken att göra och ingenting annat.
 
Bra ben att ge är revben, nacke, bog, kycklinglår, kycklingvingar, grisknorrar, grisfötter, hela skallar... I princip det mesta som är i lagom storlek (så att djuret inte kan sätta det i halsen). Jag rekommenderar dock inte märgben eftersom att det är bärande ben. Bärande ben är den del på djuret som bär störst vikt och därför har benet en helt annan hårdhet/densitet som kan förstöra tänder och käkar. Märgben är alltså för hårda och flisar sig på ett farligt vis så undvik dem!"
 
Vet att jag och mamma pratade lite med det här om ben till Hera, så nu har jag ju en text här om vad som är bra och inte!
 

Haha

Jäooo, nu har jag bytt design igen för den som inte sett det. För mycket rosa i min smak men den duger helt klart!
Eller vi får väl se hur länge den blir kvar ;)

Bytt design - igen

Som ni ser har bloggen ett nytt utseende, för jag blir aldrig nööööjd. Allt är fult och jag hittar inget bättre alls! 

Den här duger väl för stunden, måste bara orka byta ut den där förjävliga headern... Eller hitta en ny design.

STÅ UT

Ω Födelsedagsfirande Ω

Igår fyllde Erik 23! Det firades på kvällen med att Gittan, Lennart, Mamma, Linnea, Peter, Johan, Per och Lilian kom hit på fika :) Väldigt trevligt!

Tänkte skriva upp en lisa med vad han fick så vi inte glömmer det liksom;
  • David Beckham parfym
  • Skeppshult stekpanna 26Ø
  • Maaaassor med godis!
  • 4 st ölglas
  • 2st Skagen-öl och 1 enliters Carlsberg
  • 4 par kalsonger
  • En mat- och bowlingkväll med min familj
  • En liten handdammsugare
Ikväll har Erik önskat mat hos sin mamma, någon potatisgratäng, så klockan 5 ska vi vara där med några öl (tror det blev The Trooper - Iron Maiden....) och bli bjudna på mat!
 
Det var allt för denna gång, har väl ingen passande bild så slänger in en random ifrån Instagram som vanligt:
 

Länge sen!

(Sjukt fult ord, länge...!)
 
Och med den inledande parentesen säger jag hej! Sist jag skrev något vettigt och informativt var den 24 september, och nu är vi inne i oktober!
Tänkte bara uppdatera lite om vad som hänt och vad som komma skall;

  • Har haft 3 veckor praktik på skolan i växthuset, kul faktiskt! Bland annat satt upp ett staket, sått ca 3000 penséfröer (42 brätten) och varit på Elmia Garden nere i Jönköping.
  • Drömt om mat konstant och vaknat upp med en väldigt öm käke.
  • Gått ut på krogen för andra gången i hela mitt liv, första gången i Norrköping.
  • Missat mössprovningen och har sedan dess försökt lista ut vilken storlek jag ska ha på mössan.. Går inte alls bra faktiskt!
  • Köpt en ny lampa till vardagsrummet:
  • Varit med Erik på jobbet och irriterat lite bilförare:

  • I morgon börjar skolan igen, känns sådär!
  • Grey's Anatomy börjar på onsdag - klockan 21:00 i 5:an, MISSA INTE DET!!!
  • Torsdag morgonen tillbringas på Käkkliniken där jag får reda på provsvaren och en allmän koll bara, spännande!
  • På fredag fyller Erik år och det ska troligtvis firas här hemma med en väldans mycket folk!
 
Nu säger jag byebye för denna gången!
 
 
 

Barbour

Är helt såld på deras jackor!

 
Speedway jacket

Babyliss Curl Secret

Tänkte uppdatera min önskelista såhär passande innan jul! 

Först ut är en assmart locktång från BaByliss! Hittade denna video på Twitter och blev genast facinerad;

 
Så spring och köp denna till mig i julklapp så blir jag glad!