Effektiv!

Igår så åkte jag och Erik till pappa och var där till 11. Molly skulle nämligen rida! Dock vare lite tråkigt väder men det gick ändå :)
Det var inte någon liten tur direkt heller, enligt eniro.se så gick vi typ 3 kilometer! Så det var ingen dålig promenad vi fick! Dessutom så fick ju jag, Perla och Micke springa lite grann också - eftersom Molly ville trava fort :p
Den stora gården är pappas och där i från gick vi upp i skogen och den kom vi ut på en grusväg som ledde ner till asfalten och så tillbaka hem igen.
Molly var ganska så trött den sista raksträckan faktiskt ;) Hon orkade inte riktigt rykta Perla sen efteråt ^^
När de (Molly, Micke, Åsa och Gittan) åkt så gick Erik och jag in för att värma oss och så gosade vi lite med kattungarna och Nero och Scott också :D
Efter det bar det av till mamma, snyltade kvällsmat och vid 7 så åkte vi hemåt hit och med oss hade vi Linnea :D
Vi hade planerat in ett Ice Age-maraton, men jag somnade någongång i början av den andra filmen :P

Imorse (typ vid halv 10) började vi kolla på Sagan om ringen och sen så åkte Linnea hem. Sedan dess har jag suttit och sorterat Eriks alla räkningar som så småningom ska in i lite pärmar :D Skrivit mat- och inköpslista också och nu ska jag plugga till provet som är på onsdag.

EFFEKTIV är kodordet denna helg ;)

B&B Ca' San Trovaso

 
Här bodde vi 3 nätter (kväll 12/7 - 15/7 morgon) för ca 5000kr (?), "frukost" (kaffe och några små baguetter) ingick varje morgon och wifi var något man behövde betala för. Läget var ganska bra, när vi väl gick rätt så tog det inte alls lång tid att ta sig till bl.a.  Piazza di San Marco eller pizzerian som vi nästan var stammisar på. Det fanns även en affär i "närheten", men den gick vi till typ en gång dock.
Rummet var väl okej, sängen var ganska obekväm och duschen lite ofräsch, men allt fungerade. Eller ja, nästan iaf. Det fanns ju en AC, men satte man igång den så blev hela huset strömlöst ^^ Så det fick bli öppna fönster och takfläkten!
 
B&B'et får € € / € € € € €

15-16/7, Dag 9&10 - Hemfärd

(Detta skrevs i augusti 2013, minnet är inte det bästa ;))
 
ca 210 mil
(som kördes i ungefär ett sträck på ett dygn!)

 
Tog bussbåten till fastlandet runt 9 tiden.
Vi satte oss i en varm bil och så for vi igenom Italien och så småningom Tyskland...
I Tyskland var det superregnigt, och übermycket köer...
På färjan mellan Tyskland och Danmark
Danmark påväg till Sverige, där vi stannade någonstans utanför Malmö och sov en halvtimma.
'
Bilen passerade 8000 mil!
 
Kom hem till lägenheten, katterna och Linnea strax efter 10 tiden den 16:e.
Erik tog en powernap innan han åkte på kalas. Jag stannade hemma!

14/7, Dag 8 - Venedig (Dag 3)

0 mil
 
Fick frukosten halv 9 och när vi ätit så gick vi ut på gator och torg igen. Planerna för dagen var att gå till en kyrka som längst ut på en av "öarna" samt gå till Ghettot och även köpa souvenirer! Som alla andra dagar var det svinhett och svetten rann som aldrig förr, men vi hade med oss vatten så det gick ändå.
Santa Maria della Salute är byggd i hälsans tecken till minne av alla de som dog i pesten.
Längst ut på "ön" stod en staty - en naken pojken med en fisk i handen. Yup
När vi gick tillbaka till B&B'et för att lämna av lite saker hittade vi ett tomt torg, fränt!
Nej, det är inte jag som står och gömmer mig i skuggan..!
Inte alls fin bakgård eller så...
Någon krigssnubbe vi hittade när vi gick tillbaka ifrån Ghettot.
 
Det blev bara de här bilderna ifrån den dagen, tyvärr. Men när vi gått omkring i Ghettot ett tag... Kanske ska berätta vad Ghettot är förresten!
Det är en del av Venedig som man fått/får göra arkitekturiska förändringar. Där är gatorna rakare och husen mer strukturerade.
Längst upp till vänster ser ni Ghettot, lite skillnad äre allt ;)
 
I alla fall, vi gick till Piazza di San Marco, kikade lite i butiker och åt massa glass! Vi hade bestämt oss för att köpa lite grejer, jag ville ha ett halsband och Erik ville ha en "fjäderpenna". Jag hittade ett sviiiiinsnyggt halsband, dör varje gång jag tänker påt!!! Fast när vi frågade vad det kostade blev vi väldigt ledsna - 2200 euro. Bajs typ! (ca 20.000 kronor för den som inte orkar räkna)
Men vi kikade in i en annan butik, fick hjälp av en italienare som hade en norsk mamma så han pratade lite norska med oss ^^ De hade väldigt fina smycken där, men jag provade två. Ett som var sjöstjärneformat, svarta diamanter. Det andra var droppformat, också svarta diamanter men även några vita tror jag. Kommer inte ihåg exakta priser men tillsammans tror jag att de gick på runt 15.000 kr!
Nä, inget inköp där inte! Erik köpte iaf sin penna och när vi var på jakt efter en restaurang så hittade vi en antikvitetsbutik där jag såg några fina bärnstenshjärtan. Vi gick in och jag kikade lite mer på dem, men Erik hittade ett jättefint hängsmycke som vi slog till på!
180 euro
 
Innan middag så gick vi tillbaka till B&B'et och fixade i ordning oss innan gick till restaurangen som vi var på första dagen. Sedan så strosade vi omkring lite, planerade vår hemresa (gick och kollade när båten gick ifrån vår hållplats) och sedan gick vi hem och packade ner det som vi inte behövde.
Klockan 11 så börjar det smälla utanför - fyrverkerier. Länge höll det på så Erik tassade upp till takterassen och kollade. Efter en stund så gick jag upp också. Det satt två från USA där och berättade att det var 700 år sedan pesten tog slut, det var därför de firade. I ca 1 timma höll fyrverkerierna på och sedan så gick vi och lade oss!
 
ps I den där smyckesbutiken vi var inne i och provade smycken, där satt en rysk brutta och hade precis köpt ett smycke (svinfult faktiskt) för NITTIOTUSEN KRONOR!!! ds

dag in och dag ut

De senaste dagarna och de två kommande veckorna så ser mina dagar ut ungefär så här:
Gå upp klockan 6:30
Gå till bussen 7:25
Börja praktiken på Blomstertorgen kl. 8:00
Frukost ca 9:00
Jobb, jobb
Lunch ca 12:00
Jobb, jobb
Fika ca 15:00
Jobb, jobb
Sluta 16:00
Åka/gå hem
Komma hem runt halv 5.
Duscha, äta, sova

Praktiken går väldigt bra, får göra massa olika saker. Dock har jag lite svårt att hålla koll på alla namn, för de är rätt så många:
Carro, Patricia, Eva, Ulla, Petra, Sara, Sandra, Petter, Daniel, Anders, Lasse, Jessica, Pia, Miriam, Nid, Maggan och så finns det några till som jag inte vet vad de heter :p

Imorn ska jag åka till skolan, PÅ EN LÖRDAG!!! Usch...
Skördedag där, ska jobba 9-15

Nu ska jag chilla!

(svinlångt inlägg utan bild yaao)

Inköpen

Netonnet:
3190:- + displayskydd 179:-
990:-

SIBA:
995:-

Helgen

I fredags slutade vi klockan 2. Erik hämtade upp mig inne i Linköping så gick vi till Carlings för att ta bort ett larm på hans nya jacka som han köpte där för en vecka sen. ^^
Sen så åkte vi till Elgiganten och Siba för att kolla på mobil och dammsugare (köpte en sak där men lägger upp allt vi handlat i ett annat inlägg).
Vi fortsatte till Netonnet där jag köpte en mobil!
Klockan hade hunnit bli relativt mycket när vi var klara på stan så vi köpte med oss donken och chillade resten av kvällen!
 


Igår så gick vi upp tidigt för att sedan åka ner till Loftahammar. Fick fika när vi kom fram vid halv 11 snåret och sedan gick Per och Erik ut och plockade svamp. Jag satte mig i solen och kikade lite på telefonen medan Lilian gick ner och badade.
När svamplockarna kom hem igen så blev det en lätt lunch, Erik och jag gick ner till bryggan (där det blåste ännu mera än uppe vid huset), vi spelade Sverige-spelet och så blev det fika igen!
Vi fortsatte spela spel och runt 6-7 så bjöds det på förrätt i form av kräftor och macka. Sen så blev det kött som avslutades med lite choklad.
Vi var väl hemma här i lägenheten igen strax innan 10.

Idag har vi städat hela lägenheten och nu håller Erik på att tvätta det sista. Sen åker vi nog och handlar innan det är dags för att laga mat och tillslut gå och lägga sig.

samsung galaxy s2

 
 

3190 kr

- one day -