bussinlägg

Helt grymt bra med wifi på bussen!! :D
Gick tidigare ifrån historian idag för vi ska ju åka med Pucko och Oboy till veterinären. Är sådär lagom nervös men det går nog bra, får det ju äntligen gjort!

Matteprov och veterinär

Idag hade jag matte på förmiddagen, inledde med ett matteprov på kapitel 2 som gick förvånandsvärt bra - fick ett A påt!! :D
Sen vare lunch innan det blev idrott och på entreprenörskapen åkte jag, My och Jossan till Mirum galleria (eller ah, Hageby centrum!) för att checka material och priser inför vår tillverkning! :)

Imorn är det matte på förmiddagen igen, ska eventuellt ha ett prov då beroende på hur smart jag är ;) Efter lunchen är det historia, som jag måste gå tidigare ifrån då vi ska åka med katterna till veterinären.
Vi misstänker ju att Pucko har patella och Oboy har troligtvis trånga näsgångar, så vi vill kolla det med veterinär. De ska egentligen vaccineras i januari, men eftersom Levi kommer nu i december så vill vi ha det gjort så inte lillkillen blir ensam hemma!
Veterinärundersökning samt vaccinering av två små pluttkatter står alltså på schemat imorn :)

Roadtrip

(Detta inlägg är skrivet i efterhand)

Vaknade upp klockan 4 då jag tydligen hade sovit klart då... Hade svårt att somna om och låg bara och tänkte på hur nervöst allting var, speciellt igår när Erik mejlat, hon ringde upp och sen så var det bokat och bestämt att vi skulle komma mellan 12 & 1 nästkommande dag.
Gick upp klockan 9, åt frukost och körde upp Erik klockan 10 så vi kom i väg runt halv 11. Resan mot Örebro var lång, väääldigt lång.
20 i 1 stod vi vid porten nedanför deras lägenhet och ringde på, några korta minuter därefter knackade vi på deras dörr. Ann-Marie öppnade och vi möttes av två stora katter. Vi följde efter dem in i vardagsrummet, och där var han, kattungen som vi hittat på Blocket låg så sött där på mattan!
Vi pratade med Peter och Ann-Marie, gosade med alla deras katter (1 vuxen hane, Levis mormor och mamma samt hans två syskon). Alla kattungar är blå, så det fick bli den "blå-kullen" och de är därför döpta efter jeans. Levi Strauss, Tiger of Sweden och Serious Sally. Sally ska de behålla och Tiger flyttar till en ny matte någonstans utanför Göteborg.
Efter en stunds gos så blev vi bjudna på fika! I tre timmar var vi hemma hos dem och bara myste med den lille besten! Någon gång halvväg i genom de där 3 timmarna så bestämde vi oss för att tinga honom, så då blev det på skrift av papper och handskakningar. Alla kattsyskon blev även vägda när vi var där, och då fick vi se själva att han faktiskt väger 2,2 kg!
Vi bestämde att vi skulle komma och hämta honom antingen den 20:e eller 21:e december, och Peter tackade för de extra veckorna då han hade fäst sig vid Levi. Någon gång runt 4 kom jag på att vi blivit bjudna till mamma på kvällsmat, så då var vi tyvärr tvungna att åka. Svårt var det att släppa lillen i alla fall!
(Så nu räknar vi ner dagarna och hoppas att de går fort!)
Flera bilder från när han var liten och från dagen hittar ni på Sandliljans Norska skogkatter !

Weekend // städa..

Igår vare skola som slutade kvart i 2, kom hem runt 3 eller så och började plugga vid 4. Ogräs är SÅ intressant... Gav upp vid 10 och då hade vi hunnit med att kolla på serier, äta och Linnea hade kommit också!
Halv 11 åkte Erik och Linnea in till stan för att kolla på nya Bond-filmen. Jag upptäckte Netflix och kollade på Drop Dead Diva hela natten :D
Idag har jag fortsatt att plugga, har bara en grej kvar att skriva om nu! 
För en timma sen så började vi laga mat, eller mest Erik för jag diskade och "förberedde" lite inför imorn. Då äre nämligen städdag, igen... Naevars det är ju faktiskt två veckor sen nu! Tror egentligen det låter lite ofräscht att säga att man bara städar 2 gånger i månaden? Men det är ju förvånande nog inte så smutsigt som man kan tro när vi nu har två katter.

Fast jag borde nog börja dammsuga varje vecka, trots att det är världens tråkigaste slavgöra..
Det jag förberedde var iaf att damma i vardagsrummet, och även plocka i ordning lite grand - förstår inte varför det ligger massa strumpor, flaskor och reklam överallt? Speciellt i området kring soffan..

Nä, nu ska vi nog kolla på Chuck på Netflix och så ska jag väl äta upp de där chipsen som skriker på mig ifrån Pringles-röret!
Dagens kvällsmat!

heyho

tjenixen! Ligger i sängen nu efter en "slitsam" dag:
» sov på bussen till skolan
» hade iofs matte i 3 timmar, kämpade på bra med kap. 2 och planerade med läraren
» hade lunch och ringde vårdcentralen som skulle ringa upp
» åkte hem vid 1 eftersom jag inte skulle vara med på idrotten (simning)
» sov på bussen hem
» fick samtal från vc som.meddelade att jag tyvärr INTE kunde få ett läkarintyg..
» chillade till 4 innan jag började skriva på ogräskompendiumet som ska lämnas in imorn
» gav upp vid 9 (3,5 / 9 växter klara)
» svullade
» duschade
(en liggare som jag gjort till morfars grav)
tjaa hörs kanske imorn!

My life precis nu:

(HEJ EMMAA, VARSÅGOD)

Nja, nu sitter jag och kollar på Grey's Anatomy och ska sova efter det!

Annars så går jag i skolan, försöker fixa matte 2 som jag ligger efter i ganska så ordentligt. Måste dessutom ordna ett läkarintyg för att få förlängning på kursen, eftersom den avslutas till jul..
Jaa, och mina knän är så där fifiga och älskvärda att jag missar ett antal idrottslektioner och röjningspass så att jag måste kolla upp dom och eventuellt fixa ett intyg till det också..

Imorn ska jag försöka fixa lite fler inlägg till en grinig flicka (ingen nämnd, ingen klämd) sååå...

CIAO

H2O mop X5 - utvärdering

(Den som orkar läsa allt får en kaka (eller förresten, inte du mamma!))
Lite grejer som man fick med.

Jo, i onsdags när jag skulle sanera lägenheten plockade jag fram den här efter att jag svabbat och dammsugit golven. Det finns fyra "värmelägen" på moppen och på hårda golv rekommenderades man att ha på läge 2, och på parkett läge 1. 
Det fungerade riktigt bra, istället för bajsdoft så luktade det plast och ånga (eftersom den aldrig använts förut) och det kändes att man fick bort sådant som inte gått bort förut. Något som var lite jobbigt var att den var lite tung att "putta" framåt och dessutom så böjde sig handtaget när man gjorde det (inte speciellt konstigt egentligen eftersom det bara är plast, men ändå!)
Körde även över mattorna (fick sätta ner moppen i den där trekantiga saken som man ser lite på bilden) och då skulle man ha läge 3-4. Blev väldigt bra! Dom såg fräschare ut direkt och katthåret fastnade på moppen. Minuset här är att de blev lite fuktiga och att det luktade lite... jaa nästan fotsvett, men det gick bort efter en stund!

Tar man bort handtaget och byter ut själva moppdelen mot en liten jetstråle..grej så ser den ut såhär. Lite tung och ska väl inte rekommenderas till de med handledsproblem kanske.. Här syns ävern vridknappen för lägena och on/off knappen (som lyser rött när den inte är redo)
Antog utmaningen med att rengöra handfat och speglar (som inte blivit rengjorda på ett par veckor..). 
Efter!
Före!
Efter!
Före!
Efter!
 
Här körde jag över hela handfatet ett bra tag så att smutsen "luckrades upp" sedan fick jag ta papper och trasa för att torka innan jag drog över med jetstrålen en gång till. Speglarna var bara att blöta ner lite och sen torka (finns med en speciell grej till fönster och speglar med en fönsterduk och skrapa på men det orkade jag inte hålla på med ;))
Jag kunde även tagit på en borste på jetstrålen för att snabbare få bort smutsen, men det orkade jag inte heller!

Summan av kardemumman är att den är helt klart värd den tusenlapp som vi köpte den för på SIBA!
 
Betyg: 4/5 toasters!

1 november

Ja, nu var vi inne i mörka november! Inte för att oktober har varit speciellt ljus, men det lär väl inte bli bättre nu menar jag.

Höstlovet började i fredags efter att jag hade haft utvecklingssamtal. I helgen så gjorde vi ingenting speciellt och i måndags så satt jag mest framför TV'n och åt Ben & Jerrys. Fick även reda på att Johan fått en slägga i huvudet och varit inne på akuten för att sy!
tisdagen så pluggade jag matte mellan 10 och halv 12 och vid 2 kom mamma och Linnea och hämtade mig. Åkte till Tornby och köpte skor, jacka och slips. Mellanlandade här och matade katterna innan vi for vidare till Skärblacka.
På kvällen så hjälpte jag mamma med att göra köttfärsbiffar, mumsigt blev det!

Igår blev det begravning klockan 2, väldigt fint var det!
Vi kom hem strax efter 5 så jag tog 20 i 6 bussen hem. Tänkte vad skönt det skulle bli att få slänga sig ner i soffan och bara mysa under en filt.
Öppnade dörren och en väldigt illaluktande doft slog emot mig, katterna såg ut att vilja sjunka genom golvet så mycket som de skämdes. Sneglade lite till vänster och såg att toadörren var stängd. Satan.
Tände alla lampor i lägenheten (skorna på ofc), 2 bajshögar MEN VAR ÄR KISSET???

Fick stänga in katterna  på toan och sedan började vädringen och saneringen. Svabba golvet för att få bort det värsta, sedan dammsuga (hittade en kissplats - i en kartong som de har som leksak) och sedan köra med H2O-moppen (utvärdering kommer så småningom!) över alla golv och mattor.

Nu luktar det ingenting iaf och jag ska väl ta och börja plugga matte igen..