bad day & besviken

Imorse började ju dagen asbra. Nästan iaf.
Hade knappt sovit något eftersom det var ett fyllo i typ trappuppgången och så snarkade Erik sådär härligt tyst för en gångs skull..
Blev bråttom till bussen och insåg att det var ofint väder (= mööörka moln).
Precis när vi svängt på E4an så tog det tvärstopp, jävla Svevia som håller på att asfaltera hela tiden... Väl i skolan så gick jag till skolsköterskan och fixade plåster till min blåsa på tummen och så passade jag på att fråga om mina små knölar på handen. Det var tydligen sand/jordlopps bett - NAJS....
 

Mattenationella proven började klockan 9, då hade vi del 1 och 2. Svååårt vare och jag höll på att kasta in handduken ett par gånger.
Efter lunch så gick vi ner till Amanda för att prata om betyg i svenskan. Är lagom besviken.
Jävlig besviken.
Att hurvida man har eller inte har PowerPoint-programmet hemma ska kunna styra betyget så mycket?!?!
Iaf:
Muntligt: D
Skriftligt: C
Läsförståelse: C
 
Läsförståelsen är också bajs - man hade bara två uppgifter som man kunde visa A-nivå på?! Hade hur många E och C poäng som helst, men inga A så då kunde jag inte få ett högre betyg...
Något positivt är iaf att vi, Amanda, Jossan, Mysan och jag, fick B på dialekt-arbetet vi gjorde!
 

Efter ett bitchigt snack med en lärare har jag iaf fixat att hon, Amanda och Jonas kommer maila/ringa mig den sista veckan för att säga betygen.
Hatar lärare som är idioter.
Sista mattedelen var också bajssvår, men jaa... Blev klar till halv två och hoppas att jag blir godkänd!
 

Sitter och ojjar mig och ska väl typ ringa mamma nu.

Bilden: the cätz make my happy anyway!

:s

måste älska Frysmannen ♥

"åh nej, mina designer-kvistar! buhuu!" ♥

Mormor 70 år & Andreas 20 år

Igår så firade vi mormor och kusin hela dagen. Vi började klockan 11 med lite baguetter vid Färjargården. Sedan blev vi indelade i grupper och vi begav oss till industrilandskapet för att leta efter (och ta kort på) statyer, livbojar, museer, infoplaketter och detaljer på byggnader.

Halv 3 åkte vi mot Ågelsjön för att fika och kolla på klätterväggen, vi åkte sedan vidare mot Åby för att se det föredetta polishuset som morfar jobbade i när mormor och han träffades.
I Jursla tittade vi på huset som mormor växte upp och bodde i tills hon fyllde 7.

Vid 5 ungefär så stod vi uppe vid OK Denseln stugan och sjöng åter igen för födelsedagspersonerna och skålade. Mormor tackade för dagen för 473 gången (redan efter "frukosten" vid Färjargården började hon tro att det var slut!) och någon gång därefter började tipspromenaden om de båda huvudpersonerna.

När det var över så åkte grillen och ugnen igång, allas magar knorrade lite grann så köttet och klyftpotatisen slukades snabbt! 
Vi fick reda på vilken grupp som vann den första tävlingen, fast det var inte bara en grupp som vann - utan två! Min grupp (jag, Ann-Louise, Lasse, Sixten, Andreas) och Eriks grupp (Maria, Bertil, Peter) fick ett litet pris :D 
Tipspromenaden blev lite knepig, mormor och Andreas gick också och fick två fel men de fick inte vara med och slåss om priset. Samma sak med mamma och Helena, fast de fick 3 fel, eftersom de var med och gjorde några frågor.
Vem vann då? Jo, med 10/14 poäng så vann faktiskt Erik! xD Vi som levt med dem i hela våra liv kunde inte så mycket, utan nejdå - det var Erik som kunde mest! Haha :D

Aah, kvällen bestod av lekar, mitt lag kom först från botten ;), paketöppning (Andreas fick Blu-Ray-spelare & Mormor fick ett album som alla i släkten + Erik hade svarat på frågor i, typ "om mormor var en; färg, bil, dryck osv; skulle hon vara...", bästa minne och beskrivit med 3 ord och lite sånt. Dessutom fick hon ett fågelbad som Linnea och jag har gjort. Eller mest Linnea och pappa faktiskt ^^)
och 10/halv 11 så blev det tårta!

Dagen blev väldigt lyckad och vi kom i säng framåt midnatt :)
Idag firade vi mamma som fyller 44 år :D

vecka för vecka

v. 20:
- måndag: lämna in slutarbetet i Skötsel av utemiljö - KLART
- måndag: engelska redovisning - KLART
- skriva klart krönikan
- onsdag: engelska nationellt, läs och hör
- fredag: körlektion
- lördag: fira mormor och Andreas
v. 21:
utevecka!
- måndag: körlektion
- tisdag: betygsamtal svenska
- tisdag: matte nationellt
- ställa på moppen
- fredag: Amanda kommer hem!
- fredag: sista skoldagen!
- helgen: Loftahammar
v. 22:
APL = PRAKTIK
- torsdag: Malmö
- fredag: Malmö
- söndag: 18 åår!
v. 23:
APL = PRAKTIK
- onsdag: nationaldagen
v. 24 - 27:
SOMMARJOBB

rainy, windy weather

Jaa, i veckan har jag mest varit stressad och förbannad - om man ska sammanfatta det lite snabbt. Ingenting har väl direkt blivit som det varit tänkt och några lärare kan ju ta sig i röven om en del saker!
Just nu sitter jag och kollar på hockey, Ryssland - Sverige. Vi leder just nu med 2-1! Fast andra perioden har ju iofs bara börjat.. Älskar Viktor Fasth! Nästan nya Stefan Liv, fast näh - egentligen inte alls.
Imorn ska jag åka till Ekenäs och hjälpa till med ponnyridningen, ska vara där vid 10 ungefär. På kvällen åker vi kanske ner till Loftahammar.
Nästa vecka är det:
  • engelska redovisning
  • engelska nationellt
  • svenska betygsamtal
  • inlämning av slutarbetet i Skötsel av utemiljö
  • dubbel körlektion
Apropå körlektion så funderar jag på att inte boka in några mera körlektioner (har 4 inbokade och 4 obokade kvar) och övningsköra hemma. Funderar också på att göra den där dubbla körlektionen som jag har på fredag till en enkel bara.
Känner inte riktigt att jag har tid med körskolan de kommande 10 veckorna typ, så det får bli som det blir!
sånt här väder önskar jag att det kunde bli igen! Nu regnar det och blåser utanför... Är inte ett dugg avundsjuk på Amanda som åkte till Turkiet i går kväll...

oh sunny daaaay

Valborg - åkte till Johan med Erik, Linnea och Emma. Det kom mer folk och så började vi grilla. Satt ute i trädgården och pratade ett tag till det blev lite för kyligt.
Vid 10 gick vi till brasan vid hembygdsgården, och där var vi väl i kanske 20 minuter ^^ Väl tillbaka så satt vi inne tills jag ringde mamma vid 4-draget och bad om hämtning. :)
1 maj - åkte upp till Johan vid 12, "hjälpte" till att städa ;) De åt frukost ute i solen och där blev vi sittandes i 4 timmar! Är ganska så röd nu ;) Erik och jag var väl hemma här vid 5 och gjorde inte så mycket.
Idag - Hade idrott på morgonen, vi gick en sväng runt Himmelstalund. Sen vare Odling, och det var chill det också. Samma sak med växtkunskapen som vi dessutom fick sluta tidigare ifrån - 13.25!
Nu ska jag typ chilla och sen ska vi väl åka och handla. Imorn blire bland annat np i engelska och studiebesök på Trädgårdsföreningen här i Linköping! :)