9/7, Dag 3 - genom Tyskland

101 mil

Vi vaknade upp på hotellet i Hamburg relativt tidigt och påbörjade då vår färd mot den Österrikiska gränsen!
Någonstans halvvägs, klockan kan nog ha varit runt 3-4 så stannade vi till i Ingolstadt där Audi-fabriken ligger. Kollade bara lite utanför och sedan åkte vi till Burger King och åt.
"Geschmack ist King" stod det lite överallt och jag frågade Erik om han visste vad geschmack betyder.
"Ja, det måste väl vara 'grillat' eftersom vi säger 'grillat är kung' ".
Gissa om jag garvade åt honom ett tag innan jag förklarade att vi faktiskt säger 'taste is king' och sist jag kollade så betyder faktiskt 'taste' 'smak' ;)
Senare på kvällen så kom vi fram till gränsen och sov i den tyska staden Lindau på ett litet B&B.


Jag hade en tendens till att somna lite titt som tätt, autobahn var inte så värst intressant faktiskt ;)

Sängsängsäng i Lindau (kommer faktiskt ett inlägg om det här B&B'et också!)

OS - Fälttävlan

Igår kollade vi på fälttävlan hela dagen, terrängritten. Fy vad spännande det var ett par gånger! Dagen slutade med delad första placering och laget låg 3'a.
Idag på förmiddagen var det banhoppning, och lagen slogs om medaljerna. Tyskland vann, silver till Stor Brittanien och Nya Zeeland kammade hem bronset 4 straffpoäng före Sverige.
Nu börjar snart den individuella hoppningen, 3 svenskar hoppar varav Sara Algotsson Ostholt ligger först! Tycker att hennes häst Wega är helt fantastisk, så nu håller vi alla tummar som finns och sätter igång SVT1!!!

8/7, Dag 2 - Tyskland (Hamburg) Bon Iver konsert!

9 mil

Vaknade upp på hotellet, relativt sent och åt några mackor på rummet innan vi satte oss i bilen för att åka in till innerstaden och leta upp Stadtpark där konserten skulle vara. Eftersom vi trodde att det skulle ta jättelång tid att hitta parken så trodde vi att vi kom iväg sent (åkte väl runt halv 12 ifrån hotellet), men vi hade hittat en väldigt bra parkering nära där konserten skulle hållas (Stadtpark är aaaaasstort) och då var väl klockan knappt 1 iaf!

Så vi fick gå runt där i parken ett bra tag, gick ner till Planetarium och satt där utanför på en bänk och svalkade oss i vinden. För inte trodde jag att det skulle vara så varmt och kvavt ute när jag klädde på mig på hotellet, jeansleggings och tröja ON!

Lite vatten vid Planetarium

Planetarium, som man kunde se genom hela parken!

När vi hade gått runt i parken i ungefär två timmar så kände vi att det skulle vara lite tråkigt att gå runt där i parken till insläppet klockan 18.00, så vi åkte runt ett tag för att hitta någonstans att äta vilket blev McDonalds ;) Sen så åkte vi tillbaka till hotellet ett tag, byta lite kläder och så eftersom vi hamnade i ett mindre regnoväder :p
Till halv 6 var vi tillbaka och stod och väntade vid insläppet. När vi kom in vid 6 så stod vi och väntade vid det andra stängslet i en timma tills förbandet körde igång.
Vid 8 kom Bon Iver ut på scen!

Precis kommit in!

Bon Iver!!




får se om jag lägger upp ett filmklipp någon gång! Bon Iver var i alla fall helt jävla AWESOME!

Loftahammar

Snart kommer Erik och hämtar mig och så åker vi ner till loftahammar och stannar där så länge vädret tillåter, vilket verkar vara typ till lördag :) Erik har varit där nere enda sen i söndags medan jag har varit hemma och chillat lite! Nu ska jag äta min frukost och sen packa det sista

7/7, Dag 1 - Sverige, Danmark, Tyskland

84 mil

Vi åkte hemifrån halv 10 och körde direkt mot hotellet i Tyskland, där vi var framme någon gång vid 9. Då gick vi direkt ner till restaurangen och åt hamburgare och drack ogott vatten :p Sen blev det lägg dags!


Någon bro i Danmark

Samma bro skulle jag tro.

På färjan mot Tyskland!


Erik driving söh carr (kom igen nurå, lite inlevelse tack!)
DEUTSCHLAND! (även kallat landet med förkärleken till vägarbeten.....)

Hotellet i Tyskland (kommer upp ett inlägg med utvärdering och mera bilder på rummet)

Svindyr, sisodärgod kvällsmat på hotellet. Bajsäckligt vatten vare också!

-

Följ min blogg med Bloglovin

Var med och tävla du med - horsemeup.se + warnmarks.se!


warnmarks.se finns det en grym tävling där man kan vinna en vara från horsemeup.se med ett värde upp till 1000 kr! Tänkte att jag kan chansa och vara med, kommer inte vinna men om jag gör det så vill jag väldigt gärna ha ett träns till min Tvistur!

Hemma - 200 mil på 24h

Nu är vi hemma från våran "lilla, korta" tripp runt om i Europa. Vi åkte i från Venedig klockan 10 - halv 11 igår förmiddag och kom hem nu vid 10. 

Har varit en lyckad resa, men det är skönt att vara hemma igen! Lite mindre kul med kylan, har ju liksom vant mig vid 35 plusgrader nu ;)

Skriver mera någon annan gång, tänkte ta dag för dag och lägga in ett par bilder också!

Hej från Italien / Livigno

Sitter i sängen på spahotellet och har precis tagit en dusch, vi var nämligen nere och badade i poolen förut :D eller poolerna kanske man ska säga - en vanlig pool med spegel i taket och en bubbelpool med skiftande ljus! Asmysigt eftersom vi var helt ensamna där nere :D
Tänkte ta och käka choklad nu med älskling och kanske skriva några inlägg om varje dag som gått nu (innan jag glömmer bort allt ;))
 
Btw - köpte typ 4 stooora chokladkakor, en stooor kinder bueno, och 3 flaskor med sprit = 340 SPÄNN!!!!!
Inte ens allt godis tillsammans skulle gå på så lite!!
 
Men hejdå så länge, ha det så bra i Sverige ;) kommer nog någon gång nästa vecka ;)

IMORGON ÅKER VI

Idag har vi packat det mesta, bara lite kvar som typ borste, schampo och... Vad det nu mer va :O
 
Helt jävla stört att vi åker imorgon! Tänkte komma iväg runt 8, 9 och då åker vi direkt mot Hamburg. Där har vi bokat två nätter på hotell och det är även konsert (Bon Iver) på söndagkvällen!
På måndagen åker vi ner till München och där hade vi tänkt att gå och kolla på Audi fabriken! Sen så ska vi sova någonstans där i kring. 
På tisdagen (tror jag) så ska vi åka igenom Lichtenstein, bara för att, och troligtvis även Schweiz. Men vi ska iaf åka till Livigno och bo på spa-hotell en natt :p
Därefter så ska vi åker vi mot Venedig! Så på typ onsdagen så ska vi sova någonstans i Italien och mellan torsdag och söndag bor vi i Venedig på ett Bed&Breakfast !

Typ där åker vi hemåt och har som mål att vara hemma innan torsdag ;)

Foto av Alp & Wellness Hotel Mota, Livigno
Alp & Wellness Hotel Mota (Livigno, Italien, 1 natt)

Foto av Park Inn by Radisson Hamburg Nord, Hamburg
Park Inn by Radisson Hamburg Nord (Hamburg, Tyskland, 2 nätter)

Ca' San Trovaso (Venedig, Italien, 3 nätter) 
Skulle tro att det är det gula huset med takterassen uppepå!

2 days left!

idag har jag jobbat, maaassor typ! Asgött väder äre också :D
När jag kom hem så började jag packa lite smått inför lördag. Sen så vattnade jag blommor och har chillat i soffan sen dess typ. Eller ah, jagat runt efter mina sandaler också, men de var tydligen i Linköping..

Imorn äre sista dagen på jobbet!!!!! Ska bli så sköönt :D
Snabbt till Linköping och fixa lägenheten och packa alltihop, för på lördag morgon åker vi till HAMBURG!!! :D

blöh

Igår efter jobbet så åkte vi - mamma, Peter, Linnea och jag - in till stan.
Först till polisen för att hämta ut mitt pass, sen till MobilRep för att lämna in mammas iPhone 3G som hon spräckte skärmen på ett antal timmar tidigare ;)
Efter det så gick vi till Swedbank och fixade så att vårat studiebidrag kommer direkt in på vårt konto och så fick vi även en bankdosa och beställde MasterCard! Stod i kö till insättningen svinlänge också, satte in några 1000 på kontot inför resan :D

Banken stängde kl 6, vi kom därifrån 20 över och då gick vi raka vägen till Telia-butiken och tog en kundservice-lapp. Nr 100 fick vi, de var på 91... Så vid 7 (när butiken egentligen stänger) fick vi hjälp! xD
Mamma bestämde sig för en iPhone 4 med abonnemang, eller ah jag bestämde åt henne ^^
Så hela kvällen spenderades åt att fixa den åt henne ;)

Imorse så mådde jag bajs, så stannade hemma från jobbet. Fixat lite mera med mammas mobil och läst i en av mina svenskaböcker..(Mor gifter sig - Moa Martinsson) och när Linnea slutat så kommer hon hit och hämtar upp mig innan vi åker upp till pappa för att klia lite på min älg!

CIAO BELLA!