Veterinärbesöket 30/11

Halv 4 blev vi inkallade till undersökningsrummet. Veterinären Jenni började med att höra om varför vi hade hört av oss. Vi berättade då att Oboy hade tung andning, blir anfådd lätt och att vi misstänkte att han har trånga näsgångar. Pucko har haltat ett tag och vi misstänkte att han har patella.
Hon började med Oboy, kände igenom honom och kollade i ögon och mun, klämde på magen och hals, lyssna på hjärta och lungor och tog tempen. Allt såg bra ut och hon sa att det nog var trånga övre andningsvägar och om han inte "led" av det så behövde man inte göra någonting åt det.

Samma procedur med Pucko - se hur han gick, känna igenom, lyssna på lungor och hjärta, kolla mun och ögon och sedan började hon känna mer genomgående på hans knän. Jenni jämförde även Pucko's knän med Oboy's och kände tydligt hur det vänstra knät var tjockare än det högra. Hon försatte även knäna urled för att se hur "illa det var" (om det var lätt eller svårt att försätta det ur led eller få tillbaka det på plats igen).
Jenni bekräftade våra misstankar om Medial Patellaluxation och sa att hon behövde gå och rådfråga en kirurg.

Väl tillbaka berättade hon att om det hade varit lindrig patella så hade man inte behövt göra någonting, men det Pucko har var inte lidrigt, han hade börjat få lite artros i knät. De rekommenderade en operation, de gjorde inte den på Jägarvallen men Valla utför det hos dom. Hon gav oss numret dit och skickade över hans journal till Valla. Sedan fick de en varsin spruta och så var undersökningen över.

Stackars Oboy som både tagit tempen och blivit tryckt på magen var tvungen att bajsa där inne i rummet, och sen så stod han och hulkade ett bra tag :( Och Pucko var/är öm i benen efter "behandlingen" igår, är väldigt stel..

När vi kom hem iaf så ringde Erik till Agria för att höra om försäkringen täckte operationen, och självklart gjorde den inte det.. Och det var för att vi inte hade försäkrat dem när de var 4 månader, liiiiite svårt att göra kanske eftersom vi köpte dom när de var typ 5 månader??
Så nu får vi vänta enda till måndag för att ringa till Valla för att höra om pris på operation och om den kommer hjälpa överhuvudtaget..
Fan
La'mama

Usch..jobbigt och tungt när ens älskade djur inte mår bra. Hoppas Pucko inte har så ont längre, när det får gå några dagar efter undersökningen. Ta en dag i taget och fokusera på all glädje o kärlek kissekatterna ger dig just nu.
Kramizar från lilla mamman <3

Mathilde

Kolla gärna in min blogg. Ha en bra dag =D




NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR