År 2012 / Juli - December

Juli:
Fixade massa ärenden inne i stan inför resan. Den 7'de bar det av mot Hamburg där vi skulle se Bon Iver! Sedan blev det Schweiz, Liechtenstein, Österrike och Italien (främst Livigno, några bergspass och Venedig) de nästkommande 10 dagarna!
Resten av juli tillbringades framför OS och/eller nere i Loftahammar!
En viss With Touch Great Gatsby kom in i våra liv också!
 
Assnygg, jag vet!

Augusti:
Var uppe hos pappa och hästarna, Molly kom och red på Perla, jag träffade Scott för första gången och det blev några svampplockningsrundor också!
Jag klippte av mig håret, igen, Linnea och jag vurpade med moppen och jag firade Mysan! Pappa fick hem en till hund - Nero!
Den 21'e började skolan och vi fick några nykomlingar från Säbyholm i klassen. Kissemissarna fick en klätterställning!

September:
Jag köpte mig en smartphone - Samsung Galaxy SII ! Åkte ner till Loftahammar för att äta lite kräftor och umgås med Per och Lilian.
Praktiken började och pågick i 2 veckor (var på Blomstertorget i Linköping), det hanns även med en skördedag en lördag på skolan.
3 kattungar föddes hos pappa!
Diego, Peach och Rut
Molly kom och red på Perla, dock hade vi otur med vädret så det spöregnade heeela tiden. Kan ju nämna att vi gick ca 3 km!

Oktober:
Skolan rullade på som vanligt, Erik fyllde 22 år!
Blev förkyld och knäna började krångla mera..
Allt hände på en helg - Stor-Kerstin somnade in efter en lång tid med cancer och Eriks pappa ramlade ner från ett tak och bröt revben samt punkterade en lunga.. Inte nog med så fick Ljósbrá kolik och var tvungen att avlivas.
Oktober var också månaden då Erik fick veta att han blivit uppsagd.
 
November:
Höstlovet spenderades med näsan nergrävd i matteboken då jag kommit efter väldigt mycket eftersom jag varit borta från mattelektionerna ca en halv termin. Jag hann även gå på en väldigt fin begravning. I början på höstlovet fick Johan sy lite i huvudet då han fått en slägga "slängd" på sig.
Knäna krånglade lite mera och jag kollade mycket på Drop Dead Diva (en serie). Tvistur åkte till Anna Andersson för inridning! Har för mig att Elgur blev såld i slutet av månaden, eller till och med i början på december.
Den 25 november åkte vi upp till Örebro för att kolla på en kisse! Efter ett par timmars gos så bestämde vi oss för att tinga honom!
Den sista november blev det veterinärbesök för grabbarna grus, en väldigt deppig dag då Pucko fick diagnosen Medial Patellaluxation och vår försäkring täckte inte operation. Oboy hade trånga näsgångar, men det behövde man inte göra något åt.
 
December:
Den elfte blev det veterinärbesök på Valla för en andra utlåtelse. En operation är nödvändig men priset blev godkänt av våra plånböcker så vi bokade in en tid den 16 januari! Lättnad.
December-månad har känts jättelång eftersom vi väntat på att få komma och hämta Levi, så utöver skolan blev det mest bara att förbereda sig!
Några småprov i skolan, ett ortopedbesök och nya gardiner hann vi med innan skolavslutningen var kommen och det äntligen var dags att åka upp till Örebro och hämta hem vår älskade Levi!
Åkte även till Anna Andersson för att se Tvistur bli riden, fina killen!
Massa mys och julfirande december ut!
Nyårsafton kommer att spenderas hos Rickard, den som lever får se hur det går!

År 2012 / Januari - Juni

Januari:
Började andra terminen i första ring (aslänge sen man sa så ju!) och bestämde mig för att hoppa av NV-inriktningen. Inser nu att det var ganska oklokt, men det är sånt man får ta. Betalade även in pengar hos körskolan och började övningsköra hemma lite grand.
Var också väldigt lång- och mörkhårig då!
 
Februari:
Johan flyttade in i farmors gamla hus, jag var inne på ögonkliniken i Vrinnevi där man konstaterade att jag hade ett pyttelitet brytningsfel samt att jag antagligen haft ögonmigrän.
Klarade av riskettan med Linnea.
Klippte av mitt hår en bit också:
 
Mars:
Var och kollade på Mustasch!! Såg även Viking (Eriks systerson) spela ishockeymatch för första gången.
Bockade av min första körlektion och några teorilektioner.
Skolan fortsatte som vanligt, prov, inlämningsuppgifter och individuella valen skulle lämnas in. Jag valde då högskoleförberedande SAMT historia/samhäll och matte 2a = 300p mer än vanligt.
Zoega såldes.
"Red" på min häst för första gången!
Denna månad blev det även lite vårdcentralbesök då jag hade hjärtklappning, yrsel, magont, illamående mm - allt slutade med att läkaren tyckte att jag hade urinvägsinfektion??
Erik köpte ny bil - Audi A4 - och la ut S6'an på blocket.

Den 31 mars var vi tvungna att säga farväl till vår älskade Skott ♥

April:
Åkte till Bil-Elmia, väldigt otäckt på nervägen då det var en kärring i Citroën som prejade oss! Höll på att sluta illa det där..
De nationella proven drog igång, usch! Pratade om min relation till katter på det muntliga, svenska nationellaprovet.
Körlektionerna på körskolan fortsatte. Mánadís åkte iväg på foder till samma person som köpte Zoega.
Jag var mycket uppe hos pappa och hästarna, firade såklart Tvistur på 5 årsdagen. Valborg spenderades hos Johan med grillning och massa härligt folk!

Maj:
Massor med prov, inlämningar och nationella prov nu innan praktik (2v på Jogestorp) och sommarlov!
På mammas födelsedag firade vi mormor och kusin Andreas som fyllt 70 resp. 20 år. Blev en heldag inne i Norrköping som avslutades i Skärblacka - OKDenseln stugan!
Alla trädgårdsklasser åkte ner till Malmö/Helsingborg för att kolla på universitetet i Lomma och heja på skolans deltagare i yrkes-SM.
 
Juni:
På vår 18årsdag blev det lite stressigt. På morgonen blev det frukost på sängen mamma, sedan hem till pappa och gratta Gestur på 16årsdagen innan det blev grillat till lunch och glass till efterrätt! En väldigt kall födelsedag - 9 plusgrader!
Vid tre kom Eriks föräldrar med respektive samt mormor hem till mamma så vi blev firade där med fika och varm smörgåstårta. Massa paket!
I skolan började uteveckan - plantera och skörda.
Fick även reda på massor med betyg innan sommarjobbet på kyrkan i Skärblacka började den 11 juni och höll på i fyra veckor framåt. Med andra ord slutade jag skolan en vecka innan alla andra!
Midsommarhelgen - firade pappa och partajade hos Andrew i Ringarum.
Vi planerade även en resa genom Europa.

Sista julklappen för i år:

Från fam. Arwidson och Pettersson:

Julklapparna (so far)

"Halva" Levi från Erik 
Mysig kofta från mormor
Presentkort H&M på 300kr och deo från Per och Lilian
Fin topp från Per och Lilian
Säger väl sig självt egentligen? ;p
Stickad tröja från mamma och Peter
Linne från syskonen
Strumpor från syskonen och trosor från mamma
Mörkblå jeans från syskonen
Filt från mormor (Erik fick en likadan av mamma och Peter)
Väska från mamma och Peter
 
Fick även 500kr utav pappa och 2 trisslotter av Anneli!

♥♥♥

Juldagen (julfirande 3)

Tog pendeln till Kimstad där jag blev hämtad vid 1 av syster och bror. (Erik firade jul hemma hos hans pappa i Grebo)
Åkte hem till pappa där vi blev bjudna på lamm- och nötstek, potatis och sås, göttit! Martin och Angelica kom också innan vi gick på glassen och julklapparna!

Efter lite tittande på någon skogshuggarfilm var pappa tvungen att åka och köra snö, så då bestämde vi oss också för att åka. Hemma hos mamma stannade jag i en timma innan hon skjutsade mig till stationen och nu sitter jag här hemma i soffan och skriver ihop lite blogginlägg!

Imorn väntar en riktig chill-dag innan det är dags för ett fjärde julfirande på torsdag! :)

Julafton (julfirande 1 & 2)

På julaftonsmorgon åt Erik och jag gröt här hemma till frukost medan vi lyssnade på lite rock (sådär härligt juligt!)

Vid 12 packade vi in Levi i buren och for iväg mot Linghem för att fira jul med Gittan, Lennart, Eva, Viking, Birk, Karin, Åsa, Micke och Molly. Efter 1 blev det kalkon, potatis och sås - ASMUMS!!! 
Sen så satt vi däckade i tv-rummet en stund innan glassen kom fram, sedan blev det Kalle Anka så klart!
Efter 4 så kom tomten och delade ut julklappar, överlycklig Molly som fick docka och dockvagn ;)

Vid 7 åkte vi hem till mamma i Skärblacka där vi också delade ut julklappar (kommer inlägg med alla julklappar senare) och blev bjudna på gröt och skinkmacka tillsammans med Peter, Linnea, Johan, mamma och mormor.
Mamma blev ganska så supernöjd över sin laptop :P

Vi kom hem kvart över 12, Levi däckade nästan direkt - superduktig var han hela dagen! Han ville vara med hela tiden och låg nästan alltid i någons knä :D Och visst blev hela släkten helt förälskade i vår fina, lilla kille ♥
Självklart är det mormor som står bakom kameran!
Fina tvillingsyster och söta Levi!

Levi

(skrivet i efterhand)

16.25 satt vi i bilen med GPS'en inställd på Örebro! Efter en felkörning så var vi framme runt kvart i 7 och blev mötta i hallen av en stor Levi!
Vi blev bjudna på skinkmacka medan vi pratade, skrev på papper och förde över pengar. Myste massor med lillpojken, speciellt Ann-Marie och Peter ;) Innan 9 så satt Levi i buren efter att ha snuttat på mormor en sista gång ^^ På vägen hem var han lite pipig, annars så var han jätteduktig! Vi kom hem innan 11 och ihopsläppet gick helt okej, Pucko fräste, morrade och var lite vaksam men det kan man ju förstå!
Hela natten sov han mellan oss, så söt!

ändrade planer

Idag slutade vi 20 i 2 istället för 10 i 4 - asskönt!
Så när jag kom hem runt 3 så städade jag lite grann, för i morgon är det nämligen så att vi åker upp till Örebro på eftermiddagen, när Erik slutat, och hämtar hem Levi!! :D
Store pojken!

Lite nytt

Ja, för någon vecka sedan var jag och mamma halva Östergötland runt (eller ah, i hela Norrköping iaf!) för att leta gardiner. Dessa blev det tillslut:
Mamma var snäll och tvättade fönstret också, andra gången sen vi flyttade hit! Första gången var det också mamma när hon satte upp gardiner förra året ;)

Samma dag fick jag en förtidig julklapp av systern min:
En söt dörrmatta med en julkisse på! Dock ligger den inte innanför dörren utan i köket och agerar sov-/klösmatta. Väldigt uppskattad! :D

Ortoped-besök 10/12-12

Kvart i 2 satt jag i väntrummet och bläddrade i tidningar tills jag blev invisad på rummet. Där fick jag svara på hur länge jag haft besvär med knäna, hur och vart det gör ont och lite så. Sedan så började han undersöka knäna, främst det högra, vred och vände för att se till att det inte var något fel på leder och korsband och lite sånt.
Allt såg okej ut, tills han gjorde någonting med knäskålen och bad mig spänna lårmusklerna. Attans så jävla ont det gjorde då...
Så nu blir det inga hopp eller att ha knäna i mer än 30° (tror att jag har samma sak på vänstra knät också, men det undersökte han inte).

kattsaker // supercat.se

Förra helgen var vi ute i Tornby och jagade kattsaker inför Levi's ankomst! Tänkte visa upp lite som vi köpte och har köpt sedan innan.

Kattlåda från Ica Maxi - ca 80kr
Nu när vi införskaffat en katt till så är det nästan ett måste med två kattlådor! Passar väldigt bra sen när Pucko ska sitta i bur i en månad också, så har han en egen :)
En stooor transportbur från Ica Maxi - ca 250kr
Kattgodis från supercat.se - present | Klosax köpt på Ica Maxi från Dogman - ca 75kr
Matskålar från supercat.se - 29kr/st
Yeowww Sardin
Kattmyntaleksak från Yeoww köpt på supercat.se - 39kr
 
I torsdagskväll beställde vi de tre matskålarna och leksaken ifrån supercat.se och vid lunch i fredags fick Erik ett sms om att paketet hade kommit till Ica i Ekholmen - det kallar jag snabb leverans! :D Inte nog med det så fick vi en liten julklapp i form av kattgodis också! Ska vi köpa något mer så blir det helt klart därifrån!

Angående matskålarna så är det tänkt att Pucko ska ha den röda, Oboy den gula och Levi den blå! :)

Veterinärbesöket 11/12-12

( läs även Veterinärbesöket 30/11 )

Denna gången var vi på Valla, dit vi kommer fortsätta att åka (mycket bättre, finare och närmre), för att få ett utlåtande om Pucko's patella.
Klockan 4 kom en sköterska och tog emot oss, frågade lite frågor och vägde honom. Sedan gick hon för att hämta veterinären så då fick de nosa runt i undersökningsrummet, jättespännande!
När veterinären Helene Backman kom så frågade hon ut oss lite också innan hon började känna igenom Pucko. Oboy låg så fint i buren och var glad att han slapp bli undersökt!
Helene förklarade att han behövde en operation på vänsterknä, för det hoppar lite som det vill och är väldigt ostabilt. Det högra behövdes det inte någon operation på, såvida det inte blir sämre. Hon förklarade också de olika metoderna man använder sig av, och tillade också att man inte vet ur stort ingrepp eller vilken metod det blir förrän man öppnat upp.
Hon gick iväg för att räkna på lite priser för operationen, eftersom försäkringen inte täcker så vill vi ju ha reda på om det ens är möjligt att genomföra operationen med våran plånbok.
När Helene kom tillbaka (tog bara 5 minuter typ!!) så berättade hon att en operation låg mellan 6500 - 8000 kronor. Sedan tillkommer ju återbesök à 300kr.
Vi blev väldigt lättade eftersom vi räknat med 25000 kronor, så den 16/1-13 blir det operation för lilleman och sedan väntar rehab på 1-2 månader!

Veterinärbesöket 30/11

Halv 4 blev vi inkallade till undersökningsrummet. Veterinären Jenni började med att höra om varför vi hade hört av oss. Vi berättade då att Oboy hade tung andning, blir anfådd lätt och att vi misstänkte att han har trånga näsgångar. Pucko har haltat ett tag och vi misstänkte att han har patella.
Hon började med Oboy, kände igenom honom och kollade i ögon och mun, klämde på magen och hals, lyssna på hjärta och lungor och tog tempen. Allt såg bra ut och hon sa att det nog var trånga övre andningsvägar och om han inte "led" av det så behövde man inte göra någonting åt det.

Samma procedur med Pucko - se hur han gick, känna igenom, lyssna på lungor och hjärta, kolla mun och ögon och sedan började hon känna mer genomgående på hans knän. Jenni jämförde även Pucko's knän med Oboy's och kände tydligt hur det vänstra knät var tjockare än det högra. Hon försatte även knäna urled för att se hur "illa det var" (om det var lätt eller svårt att försätta det ur led eller få tillbaka det på plats igen).
Jenni bekräftade våra misstankar om Medial Patellaluxation och sa att hon behövde gå och rådfråga en kirurg.

Väl tillbaka berättade hon att om det hade varit lindrig patella så hade man inte behövt göra någonting, men det Pucko har var inte lidrigt, han hade börjat få lite artros i knät. De rekommenderade en operation, de gjorde inte den på Jägarvallen men Valla utför det hos dom. Hon gav oss numret dit och skickade över hans journal till Valla. Sedan fick de en varsin spruta och så var undersökningen över.

Stackars Oboy som både tagit tempen och blivit tryckt på magen var tvungen att bajsa där inne i rummet, och sen så stod han och hulkade ett bra tag :( Och Pucko var/är öm i benen efter "behandlingen" igår, är väldigt stel..

När vi kom hem iaf så ringde Erik till Agria för att höra om försäkringen täckte operationen, och självklart gjorde den inte det.. Och det var för att vi inte hade försäkrat dem när de var 4 månader, liiiiite svårt att göra kanske eftersom vi köpte dom när de var typ 5 månader??
Så nu får vi vänta enda till måndag för att ringa till Valla för att höra om pris på operation och om den kommer hjälpa överhuvudtaget..
Fan