#

 

Chilldag!

Imorse så hade vi sovmorgon till 10 över 10 och då hade vi fordon och redskap och blev indelade i grupper.
Först så skulle tydligen jag och Mysan köra traktor, men det är liiite svårt att gasa med mitt knä, så jag fick byta grupp med Jossan istället. Jaaaa, det går ju så mycket bättre att klippa gräs? xD
Trots att det var en klippare som man inte behöver använda fötterna (man styr och gasar med två spakar) så vibrerade det i knät så jag bestämde mig att då gick det bättre att gå med handjagare. Men nädå, då var den trasig!
Gick och letade efter Jonas ett bra tag, men klockan hann bli 11:20 - lunch - innan jag hittade honom och då kom vi fram till att jag skulle hjälpa de som gjorde en mätövning istället :D


På lunchen gick vi ner till Pia - Mysan och Amanda skulle ringa till Brinks Gurkor. Vi gick och åt, och så chillade till vi började igen klockan halv 1.
När vi börjat så mötte jag och Amanda skolsköterskan och då passade jag på att följa med henne för att linda mitt knä. Kändes faktiskt bättre när jag gick!
Resten av dagen var slapp! Halv 3 gick vi igenom grunderna för att mäta med laser, piece of cake för oss som är helt awesome på allt! Blev klara före alla andra och fick sluta halv 4. Åkte in till söder och behövde inte vänta på bussen alls länge :D
 
Med andra ord så har jag inte gjort ett skit idag, sviiiinskönt!!
Nu har jag dragit på min finfina stödstrumpa och ska väl typ dra mig mot sängen - börjar ju tidigt imorn :((((

bortskämda katter - Nobby Manga

 
Idag insåg Erik att: nämen ojdå, snart slut på kattmat! Så han for in till Djurkompaniet för att köpa en 10 kilossäck med mat och så skulle han nog in på Siba och kika efter en våg och ett mobilskal.
Jag städade flitigt här hemma i lägenheten och efter ett tag så ringer Erik och undrar om vi inte ska ta och köpa en klösmöbel till katterna? Jovisst, men inte någon bajsdyr, kolossal grej bara.

Jag fortsätter och städa och efter ytterligare en stund så ringer han igen och berättar att han köpt den dyraste, för den kostade ju bara några hundralappar mer än den som vi pratat om innan. Så han åkte hem med en säck kattmat, en klösmöbel, ett mobilskal, en film, massa batterier men ingen våg.

När jag gick ner för att hjälpa till att bära upp så fick jag mig en liten chock - den var gigantisk och svintung.
Så fort Erik varit och lämnat bilen i garaget så satte han ihop den och den blev ju inte direkt mindre. 165 cm hög och bottenplattan har en omkrets på 65cm.
Till en början så var ingen av katterna speciellt intresserade, men sedan efter vi lagt ut massor med mat över hela möbeln så började Pucko sin matjakt!
känner doften av mat som ligger på kudden högst upp
Oboy vågade sig ner från den trygga platsen i soffan för att nosa lite på en boll

Efter att ha ätit upp i princip all mat så lade han sig nöjt i en av kojorna och vilade en stund.
Det finns 3 leksaksbollar med pinglor fästa i resårband.
Oboy hittade lite mat som Pucko missat, så här söt och stolt var han då!
Undersöker ena kojan.

bitten off more than you can chew

Idag var första skoldagen, hade stora förhoppningar och kände mig till och med lite peppad. 
 
Modet sjönk fortare än fortast.
 
När vi gick igenom det nya schemat (för två veckor framåt) så var allt bara bajs och ingenting verkade logiskt. 
Mellan 9 och 10:10 gjorde vi precis ingenting (läraren stod tydligen i en annan sal och väntade). Vi gick igenom 3 kurser och klockan 11 var det slut för dagen - eller inte för mig, Jossan och de nya i klassen som tydligen skulle ha en genomgång klockan halv 1 ?!
Jag och Jossan följde iaf med Jonas direkt istället för att vänta så länge, och då fick vi reda på hur det låg till med schemat egentligen.
Det visade sig att även om både Jossan och jag valt Svenska 2 så skulle vi inte läsa det tillsammans, eftersom jag hade valt utökat och hon individuellt. Så jag skulle alltså ha en lektion klockan 4 idag. Oj vad kul att vänta i 5 timmar alldeles ensam sa jag då. Eller kanske inte.

Kunde inte riktigt tänka klart eftersom jag var så frustrerad över precis allting, så jag glömde fråga massor.
Men den där håltimman på två timmar som är på torsdagar skulle tydligen inte finnas kvar, fast hur det blir istället vet jag inte.

Så imorn blire research för fulla muggar, måste få fram ett ordentligt schema som faktiskt ska gälla framöver. Annars har jag faktiskt ingen lust att läsa Svenska 2 och Engelska 2 om det ska vara håltimmar och svinlånga, många dagar. Så ska adet ju självklart vara läxor på det där, och det vet jag inte om jag orkar. Då känns det som om jag lika gärna kunde stannat på Thorén - jag menar mycket läxor, inga kurser med mina hooomies, långa, tråkiga dagar. Nätack, jag valde den här linjen för att det skulle vara kul och bli lite enklare att gå upp på morgonen. Inte bli en zombie som går upp - äter - åker till skolan - skolan - åker hem - pluggar - äter - pluggar - sover och så går det runt.
Vet ju faktiskt inte ens om jag vill läsa vidare efter skolan, och om jag skulle vilja det så kan jag ju läsa upp det då.
 
 
 

Helgen & skolstart

I fredagsmorse åkte jag och mamma in till Peggie's, så nu har jag en frisyr igen, även om det sved till rejält i plånboken!
Vid lunch åkte Linnea och jag upp till pappa. Anneli, vi, Scott och Eska åkte och räknade kossor och gick ner till en sjö så hundarna fick bada lite.
På vägen hem till mormor så vurpade vi lite med moppen, så vi båda fick ont i högersidan och moppen blev sne och repig..

I lördagseftermiddag åkte jag in till stan för att fira Mysan som fyllt år. Det bjöds på mat och trevligt sällskap! Klockan 9 kom Erik och hämtade mig och då passade vi på att kolla på fyrverkerierna. Stannade även till hemma hos mamma på en nattmacka innan vi åkte hem hit till Linköping.
Igår blev det inte mycket gjort, sov mest eftersom jag mådde lite halvkasst.
 
Idag ska jag pricka av min "att-göra-innan-skolan-börjar"-lista:
  • kolla bussar 
  • låna om böcker
  • läsa ut Huckleberry Finn
  • sortera kläder så jag kan öppna lådorna till byrån
  • fixa skolväskan
  • klippa klorna på katterna 
Nä, nu ska jag väl fortsätta läsa i boken, har ju liksom 110 sidor kvar att läsa.....
 

13/7, Dag 7 - Venedig (Dag 2)

0 mil
 
Fick frukosten till rummet till halv 9, och innan halv 10 så var vi ute och gick. Det enda som vi hade planerat var att gå in i San Marco kyrkan, så vi ställde oss i den väldigt långa kön i solgasset och väntade. När vi väl kom in så var jag tvungen att ta på mig två tygbitar, eftersom jag hade bara axlar och för kort klänning - tydligen. Dock så tycker de att det är helt okej att ha kortkortkorta shorts på sig? Samma sak med killar som visade axlarna.
Aja, vi kom iaf in, Erik kollade lite, jag försökte att inte börja skratta åt alla tanter som gick och bad hela tiden. Sen så gick vi upp till terrassen och kollade lite innan vi gick ut i från kyrkan.

Här står vi i kö...
Lite mosaikkonst utanpå kyrkan.

De här hästarna togs från Konstantinopel som krigsbyte till Venedig på 1200-talet. Kopior av dem står på terrassen.

Svinsöt, svinvarmt och lite småbutter.
 
Sen så gick vi vidare, kollade in i butiker och räknade väskförsäljare (sånna som står lite var som helst med fejkmärkesväskor uppställda på en duk mitt på gatan). 
Hotel Bauer, kostar typ 3000kr/natt..

Sen så blev det dags för mat, gick runt och letade ett bra tag. Tillsist så tog vi en restaurang som låg precis vid den stora kanalen och nära en av de stora broarna.

Erik åt spaghetti och musslor, jag åt kyckling
 
Sen kommer jag faktiskt inte ihåg vad vi gjorde mera! Tror väl att vi irrade runt, kollade in i märkesbutiker och lite sånt. Åt massa glass iaf! Och Erik köpte en fin anteckningsbok, kommer väl upp bilder på allt vi köpte någon gång!

Alp & Wellness Hotel Möta

10/7 - 12/7 (2 nätter) sov vi på hotell Möta i Livigno. Ett väldigt fint hotell med god mat och frukost. Maten var inte allt för dyr, och som jag nämnt i ett av alla dessa inlägg så beställde vi 6-rätters en gång, och det kostade 25 euro/pers. Maten för båda kvällarna gick på drygt 90 euro för oss båda. Frukosten ingick, likaså wifi! Vi hade fri tillgång till badavdelningen, som vi utnyttjade båda kvällarna efter maten, för då var vi helt själva där nere! :D
Sängarna var sköna, kuddarna var heeeelt gudomliga!
Ska man klaga på något så vare väl att det tog lite tid att hitta hotellet, men vad gör väl det? :p

Båda nätterna (dubbelrum + juniorsvit) gick på strax över 1000 spänn, vilket jag tycker är billigt för det man fick!
Lite onödig info: under skidsäsongen kostar ett dubbelrum ungefär tusen kr per natt!

Hotellet får € € € € € / € € € € €

Första natten bodde vi i ett dubbelrum:

Med en balkong mot skidbacken:


Andra natten bokade vi in en junior svit:

Höhö, jacuzzi-dusch:
Utsikten från stora balkongen:
Utsikten från badrumsbalkongen:

12/7, Dag 6 - Från Livigno till Venedig

40 mil
 
Vaknade återigen upp på Möta Hotel och begav oss ner till frukostbuffén innan vi packade ihop våra saker och checkade ut. Klockan 10 satt vi i bilen och åkte mot Venedig!

Billig diesel! Dessutom hade de V-Power Diesel där nere, fräänt!

Bilen passerade 7777 mil!


Och självklart så sov jag lite i bilen på motorvägen i Italien också ;)

Så var vi framme på pakeringen på fastlandet utanför Venedig vid halv 4. Man fick en smärre chock när man öppnade bildörren och klev ut i den 35-gradiga, kvava värmen efter att ha spenderat några dagar uppe bland bergen där det på sin höjd kunde bli 20 grader! Ni ser ju liksom kläderna jag hade på mig! 
Båtbussen ifrån fastlandet ut till Venedig gick kvart i 4, så det blev att småspringa lite till hållplatsen.
Resan tog ca 25 minuter och när vi kom fram var det bara att sätta sig och vänta till nästa båtbuss som skulle ta oss lite närmre hotellet. Det tog ett tag och det var smockfullt på båten! När vi väl var framme vid "vår" hållplats så var det bara att ta fram kartan och leta efter B&B'et, och det var inte det lättaste!


Nästan det finaste hotellrummet, eller vad tycker ni? xD

Två bilder tagna utanför B&B'et

När vi väl kom in på rummet så var vi genomsvett, typ, så vi tog en snabbdusch och bytte om till lite lämpligare kläder för den här ovana värmen! Sedan gick vi ut och såg oss omkring, gick mest på de stora gatorna och hittade även till Piazza di San Marco (ett stort torg där San Marco kyrkan ligger)!

Här ser man en bussbåt påväg till en hållplats



Piazza di San Marco - San Marco kyrkan


Lilla "båten"!

Och typ så här bra blir jag på bild!

Efter att ha knallat runt ett bra tag så började vi leta efter en restaurang, inte det lättaste om man är kräsen - hä..hä.. Tillslut så hittade vi iaf ett ställe att äta på, och inte speciellt långt ifrån B&B'et! Jag åt spaghetti bolognese och Erik åt någon pizza. Eller åt och åt, det var svinmycket mat och när jag kommit halvvägs så hittade jag en liten plastbit. MUMS.
Vi gick iaf tillbaka till hotellet vid 10 kanske och somnade relativt snabbt efter det! 

dagen full av hästar!

Idag vid 11 befann vi oss på Stora Ulveryd och klappade på en hund vid namn With Touch Great Gatsby 'Scott', får se om han kanske blir pappas foderhund eller om han åker hem snart!
I alla fall så åt vi lunch och sedan kom Molly, Åsa och Micke (Eriks systerdotter, syster och svåger(?)) för Molly (3½ år) var minsann sugen på att rida lilla shettisen Perla!

Det gick väldigt bra och hon red till och med själv en bra bit och så travade vi såklart - som hon skrattade då!
När vi lämnat Perla i hagen så fick jag till och med en kram av henne - och hon är vääldigt snål med sina kramar :D Micke sa att jag var lite som en hjälte i hennes ögon ^^

När de åkt så gick Erik till skogen för att plocka svamp och jag gick till hagen för att hämta in min gråa springare!
Myste lite i boxen med rykt och flugsprej - flygfäna var förjävliga idag! Provade även tränset som Linnea och jag köpt tillsammans, och han blev så fin så :D

När Tvistur var skinande ren och blank så tog jag med mig flugsprejen och en extra flughuva upp i hagen för att rädda resten av hästarna.
Elgur och Aska hade tappat sina huvor, men Elgur var värst drabbad så han fick bli den lycklige! Gick loss med sprejen på de 8 hästarna och de blev ganska så nöjda med det! :D

Nu så sitter vi hemma i soffan och myser med katterna och jag är ganska så slut i benen ^^

11/7, Dag 5 - Alperna (Italien, Schweiz)

28 mil

Vaknade upp i vårt hotellrum i Livigno och gick ner till frukostbuffén, muuums frulle vare - choklad på typ allt! :D Sedan så gick vi upp till rummet igen och packade för att sedan checka ut och bege oss ut upp bland bergstopparna! Vi åkte genom 3 olika bergspass och ett av dem var Stelvio-passet.

En av många bilder på bilen med en fin bakgrund ;)

En av alla smala passager 


Serpentinväg, jarå!


Inte alls så kurvig väg (;






(Tänkte inte bomba med allt för mycket bilder ;))

Vi kom iaf tillbaka till Livigno på kvällen för att checka in igen på samma hotell som natten innan. Vi trivdes nämligen så bra, så vi bokade ett till rum - en juniorsvit! Vi åt 6-rätters (kom kortades ner några rätter eftersom vi blev så mätta!) och ett kvällsbad innan vi gick till sängs.

B&B Pension Kellereistüble Garni

Här bodde vi en natt (9/7 - 10/7) som låg i Lindau vid den österrikiska gränsen i Tyskland, och det kostade runt 600 kr inkl. frukost och någon skatt. 
Ett vääldigt litet badrum, som ni ser på bilderna här nere. Det var en gång på typ 20-30 cm till toan mellan handfatet och badkaret ^^ Annars så var det helt okej, förrutom att tyskar verkar tycka om tunna kuddar. Speciellt den här familjen, kuddarna var väl säkert 50x50cm och 2 cm tjocka, så man fick vika dem ett par gånger ;)
Frukosten var god faktiskt, massa nutella och korv!

B&B'et får € € € / € € € € € 
 

Hotell Park Inn by Radisson Hamburg Nord

Här bodde vi två nätter (kväll 7/7 - 9/7 morgon) för dryga tusenlappen, dock ingick inte frukost och wifi var också någonting som man skulle betala för. Maten i restaurangen var ganska dyr, därav donken mat andra kvällen ;)
Annars så var det ett väldigt fint och stort hotell inte långt ifrån stan - ca 1 mil. IKEA hade man på gångavstånd ;) 
Det fanns TV med två engelskspråkiga kanaler, och resten på tyska. Lite trist för de som inte kan tyska, men jag klarade mig rätt så bra.
Sängen var skön, lite tunna kuddar bara så man nästan fick nackspärr.
Duschen var väl sådär när det kom till funktionalitet eftersom man var tvungen att hålla i munstycket hela tiden..
Och så fanns det även små myror inne på badrummet upptäckte vi sista morgonen, fresh!!

Hotellet får  € € € / € € € € €



10/7, Dag 4 - Österrike, Schweiz, Lichtenstein, Norra Italien

22 mil

Klockan 8 fick vi frukost och strax därefter gav vi oss iväg över den Österrikiska gränsen.

Smarrig frulle med massa korv och nutella - mummaaa!

Åkte igenom Österrike för att sedan komma in i Schweiz en kort stund innan vi stannade en stund i det lilla landet Lichtenstein. Vi parkerade och gick en runda, kollade på prinsens slott och på alla dessa vinodlingar!

Någonstans mellan Österrike och Schweiz

Slottet i Lichtenstein

En av alla vinodlingar i Lichtenstein



Sen så åkte vi vidare mot Italien genom Schweiz och några små bergspass.


Väldigt kyligt uppe bland berg och vatten, trots det så fanns det faktiskt fiskar i den här lilla "pölen"!


Återkommande kurvor
Sedan kom vi in i Italien och Livigno där vi hade bokat rum på ett spahotell. Vi checkade in och gick sedan runt i den lilla byn och kikade lite, åt glass och köpte godis och sprit! Kvällsmat åt vi på hotellet - kyckling och pannbiff med diverse tillbehör. Sedan tog vi ett kvällsdopp i poolen och bubbelpoolen :D

Till vänster kan man se de långa tunnlar som vi åkt igenom.

Nänä, inte alls någon Jack Daniel's hysteri...
Italiensk glass är bäst!