Veterinärbesöket 31/1 - dag 21: bakslag

3 veckor sedan operationen.
Jag var hemma från skolan och skulle bara åka till provet på eftermiddagen. Tog ut Pucko så att han fick sträcka på benen lite, gå en stund. Upptäckte ganska snart att han var väldigt stel och att han haltade, efter en stund började han även hoppa på 3 ben..

Ringde Erik, ringde Valla och fick en tid halv 3, ringde mamma och bad om skjuts dit.
De resterande 3½ timmarna låg jag i sängen och väntade, uppgiven. Allt som gått så bra och först nu kommer det här stora bakslaget.
Vid 2 kom båda mamma och Erik innanför dörren och vi begav oss mot Valla, där vi halv 3 blev invisade i ett undersökningsrum och fick svara på lite frågor när allt började och massa sådant.
Efter en stund kom veterinären Charlotte in och klämde och kände på Pucko, tog även tempen. Det visade sig att han hade väldigt hög feber (40,3) och att han fått en infektion i benet. Om det var i leden eller om benvävnaden blivit angripen visste hon inte, utan det kunde bara avgöras med röntgen.

Vi fick vänta ett tag innan djursjuksköterskan (Sandra) kom in igen, med papper på att han skulle stanna kvar! Detta hade vi ingen aning om så vi bad att få träffa Charlotte igen innan vi gick med på att lämna honom. Det tog ett långt tag innan hon kom in och berättade då att man skulle behöva röntga, söva ner och gå in och spola rent knät. Dyr historia sa vi och ville ha reda på pris eftersom försäkringen inte täcker.
Sandra kom in efter ett tag och sa att mellan 8-9000 kronor skulle det gå på tillochmed imorgon (över natten till 1/2), sedan berodde det på hur han mådde om han skulle behöva stanna över helgen också. Plånboken skrek, allt rasade ihop liksom.
Sandra skickade in Charlotte igen för att besvara våra frågor om andra alternativ.

Ett alternativ var att ta hem honom och ge honom smärtlindring, Metacam och antibiotika. Detta var alls inte säkert att det skulle hjälpa då man egentligen behöver ta blodprov och odla för att få fram vad det är för bakterier och på så sätt få fram rätt antibiotika. 
Vi valde ändå att välja det här, ett billigt alternativ som gav oss lite tid att tänka. Pucko fick en smärtlindringsspruta innan vi gick där ifrån.

Den antibiotikan vi fick hämta ut var den vanligaste sorten och ska ges 2ggr/dag i 10 dagar

Smärtlindringen ska ges ½ tablett max 3ggr/dag
Metacam ska ges som vanligt.
 
Återbesök hos våran vanliga veterinär är på tisdag 5/2 kl. 13:45. Se hur domen lyder då, lite sista chansen för pojken ♥
La'mama

Älskade, söta, skojiga, nyfikna, lekfulla Pucko killen. Håller tummar o tår att det ska gå vägen, att det lilla halmstråt (antibiotikan) vi fick att klamra oss fast i, ska räcka. Han har ju så mycket bus o lek kvar i sig så jag vill tro på mirakel <3 Vi får ses i helgen. Jag har tagit hem färg för tass avtryck! Puss o kram från Mamman




NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR